Esed rejiminden saldırı açıklaması! Türkiye'ye de ağır suçlama

Esed rejimi, geçen hafta anlaşmaya varılan ateşkesi sonlandırdıklarını ve muhaliflerin yoğunlukta olduğu İdlib'e saldırmaya devam edileceğini açıkladı. Her gün çok sayıda sivili katleden Rejim Ordusu, "Türkiye'yi de ateşkes anlaşması kapsamındaki taahhütlerine uymamakla" suçladı.

Esed rejiminden saldırı açıklaması! Türkiye'ye de ağır suçlama
Esed rejiminden saldırı açıklaması! Türkiye'ye de ağır suçlama
GİRİŞ 05.08.2019 15:53 GÜNCELLEME 05.08.2019 16:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye, Rusya ve İran'ın girişimleriyle "çatışmasızlık bölgesi" ilan edilen İdlib'te geçen hafta ateşkes ilan edilmişti. Ateşkes olsa bile saldırılarını yoğunlaştıran Esed rejimi, muhaliflerin anlaşmaya uymadığını iddia ederek ateşkesi sona erdirdiklerini ve saldırıya geçtiklerini açıkladı.

Suriye Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "İdlib'e yönelik gerçekleştirdiğimiz operasyonlara devam edeceğiz" denildi.

TÜRKİYE'YE SUÇLAMA

 

 

Rejim ordusu, her gün çok sayıda sivilin ölümüne yol açan saldırılara devam edileceğini duyurduğu açıklamasında, "Türkiye'yi de ateşkes anlaşması kapsamındaki taahhütlerine uymamakla" suçladı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 13
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni Ruslar bile kurtaramayacak
    Cevapla
  • fikri 4 yıl önce Şikayet Et
    toplu gelin işimiz kolaylaşsın pyd esed ve digerleri nusra vs
    Cevapla
  • True 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahibi (rusya ) saldırmaya isirmaya devam et dedi o var yaradaninda bir planı var kıyamete kadar işleyecek tek plan onundur
    Cevapla
  • HTŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    HTŞ ben sivillerin arasından ayrılmam ve güneye saldırmaya devam ederim dedi daha dün. Bunları durduracağız dedik diye 3-4 milyon sivilin olduğu yere tüm güçleri ile saldırmıyor Rusya-İran-Suriye. HTŞ ye zorla silah bıraktıramazsak sivillere olur olan.
    Cevapla
  • Cevab 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz suriyede mı yaşıyorsunuz,nerden bildiniz bu melumatlari.siz hala anlamadınız mı.bu işin htş ile alakası olmadığını.bu kafirlerin bütün müslümanları öldürüyor. Htş yüzde bir bile değil .
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ikide bir yazarlar, yorumcular, suriye' ye Irak'a bataklık deyip duruyorlar, ne saçma sapan yorumlar, oralar bizim hayat damarlarımız, bizim geleceğimiz, ruhumuz, şam'ın benim için Manisa'dan, İstanbul'dan diyarbakır'dan hiçbir farkı yok, böyle diye diye bizi getirdikleri aciz duruma düşürdüler, yazıklar olsun o tip insanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır
Anlaşma sağlandı! Alex de Souza yeniden Türkiye'de