Orta Afrika'da çatışma çıktı! 23 ölü, onlarca yaralı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin (OAC) kuzeydoğusunda silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada 23 kişinin hayatını kaybettiği onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Orta Afrika'da çatışma çıktı! 23 ölü, onlarca yaralı
Orta Afrika'da çatışma çıktı! 23 ölü, onlarca yaralı
GİRİŞ 15.09.2019 16:12 GÜNCELLEME 15.09.2019 16:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

OAC'deki Birleşmiş Milletler (BM) İstikrar Misyonundan (MINUSCA) yapılan yazılı açıklamada, Orta Afrika’yı Özgürleştirme ve Adalet Hareketi (MLCJ) üyeleri cumartesi günü Birao'ya saldırarak, 2014'ten bu yana bölgeyi elinde tutan Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Yeniden Doğuşu Halk Cephesi'nden (FPRC) kenti geri aldı.

 

 

Açıklamada, bu sırada iki grup üyeleri arasında çıkan çatışmada 23 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı ifade edildi. Ayrıca olaylara müdahale etmek için kente gelen barış gücü askerlerinden birinin de ağır yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan çatışmalar nedeniyle kentteki 13 bin mağdur kişiye insani yardım malzemelerinin ulaştırılamadığı, gelen yardım konvoyunun başkent Bangui'ye geri dönmek zorunda kaldığı aktarıldı.

 

 

Birao'da Sultanı'nın oğlunun eylül ayında öldürülmesinden bu yana çatışmalar yaşanıyor. Geçen hafta MLCJ üyeleri ile FPRC üyeleri arasında yaşanan silahlı çatışmalarda 10 kişi öldürülmüştü.

Sudan'ın başkenti Hartum'da 6 Şubat’ta hükümetle barış anlaşması imzalayan 14 grup arasında yer alan MLCJ ile FPRC liderleri yaklaşık iki aydır hükümetin görüşme taleplerine cevap vermiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Afrika uyan artık. Başta Ingiltere Fransa Avrupa hepsini kovun gitsinler. Vatikandan ta Belçika hepsi Afrikanın iliklerini bile emiyor. Evel Allah cc Türkiye sayesinde açlıklar susuzluklar en alt seviyeye indi. Afrika çok büyük organizeli kasıtlı susuz bırakılıyor. Aç susuz insanların beyinleri çalışmasın diye. Bu sayede vahşi kapitalizm Batı cehennemden hisse senedi alıyor. Zavallı insanlık. Nereye gidiyoruz?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...