Rus H-101 füzelerine hiçbir füze rakip olamaz

Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilen ABD’nin yeni füze denemesine Rusya’nın karşı koyup koyamayacağı hakkında konuşan JSC Taktik Füze Şirketi (KTRV) Genel Müdürü Boris Obnosov, Rus H-101 füzelerinin menziline hiçbir rakibinin erişemeyeceğini söyledi.

Rus H-101 füzelerine hiçbir füze rakip olamaz
Rus H-101 füzelerine hiçbir füze rakip olamaz
GİRİŞ 18.09.2019 16:26 GÜNCELLEME 18.09.2019 16:29

Rusya'nın önde gelen haftalık askeri gazetesi VPK’ya yaptığı açıklamada Rus silah üreticisi JSC Taktik Füze Şirketi (KTRV) Genel Müdürü Boris Obnosov, Rus H-101 füzelerinin menziline hiçbir rakibinin erişemeyeceğini belirtti.

 

 

[Sergey Şoygu Moskova'da düzenlenen uluslararası askeri teknik forum 'ARMY'de konuşma yaparken]

Obnosov, Rus imalatçıların taktik füzelerini daha iyi hale getirme imkânı olduğu ancak uluslararası yükümlülüklerden ötürü bunun sınırlandırıldığını açıkladı.

Obsonov, “Biz kanunlara sıkı sıkıya bağlı bir ülkeyiz. Geleneksel silah üretimi ve nükleer silah çalışmalarının yasaklanmasına dair yürütülen müzakerelerde bizzat yer alma fırsatım oldu. Bu süreçte yükümlülüklerimize uymak konusundaki hassasiyetimizi bizzat tasdik ettim” ifadelerini kullandı.

 

 

Bunun yanında Obsonov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in ‘yeni bir silah yarışı başlatılmasına müsaade edilmeyeceğine ancak ülkenin güvenliğinin her ne koşulda olursa olsun teminat altına alınacağını söylediğini hatırlattı.

ABD yönetimi, Rusya'nın INF'yi ihlal ettiği gerekçesiyle 8 ay önce anlaşmadan çekileceğini duyurmuştu. Daha sonra da ABD Dışişleri Bakanlığı, 2 Ağustos'ta ABD'nin INF Anlaşması'ndan resmen çekildiğini açıklamıştı.

INF, menzili 500 ile 5 bin 500 kilometre arasında olan ve karadan havaya atılabilen orta menzilli tüm nükleer ve konvansiyonel balistik füzelerin yasaklanmasını içeriyordu. Söz konusu anlaşma, imzalandığı dönemde ‘Soğuk Savaş’ın sonunun başlangıcı’ olarak nitelendirilmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), yakın zamanda kısa bir süre önce ayrıldığı INF'de yasaklanmış olan tesir menzili 500 kilometreyi aşan yeni bir orta menzilli kruz füzesini denediklerini açıklamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı