Suudi Arabistan, o ülkeden yardım istedi!

ABD’den milyarlarca dolara aldığı Patriot sistemlerine rağmen petrol tesisleri vurulan Suudi Arabistan, rotayı başka yöne çevirdi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, hava savunmasını güçlendirmesi için Güney Kore’den yardım istedi.

Suudi Arabistan, o ülkeden yardım istedi!
Suudi Arabistan, o ülkeden yardım istedi!
GİRİŞ 18.09.2019 17:49 GÜNCELLEME 18.09.2019 17:54
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan’ın petrol devi Aramco’ya ait tesislerin Husiler tarafından vurulması, ülkede “Hava savunma sistemlerimiz yetersiz mi?” sorusunu gündeme getirdi. ABD’den milyarlarca dolara satın aldığı Patriot sistemlerine rağmen topraklarını hava saldırılarına karşı koruyamayan Suudi Arabistan, yeni arayışlara girdi.
 
Yonhap’ın aktardığına göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, hava savunmasını güçlendirmek adına Güney Kore’den yardım istedi. Güney Kore merkezli haber ajansının haberinde, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Veliaht Prens Muhammed arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiği ve Suudi Arabistan’daki petrol tesislerine yönelik saldırıların ele alındığı aktarıldı.
 
Güney Kore Başkanlı Sarayı olan Mavi Saray’dan yapılan açıklamada, “Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin hava savunma sistemini güçlendirmek için Güney Kore’nin yardımını istedi. Her iki taraf, müzakerelerin sürdürülmesi konusunda hemfikir kaldı.” ifadelerine yer verildi.
 
Söz konusu haberde, Güney Kore’nin, Suudi Arabistan’ın en büyük petrol tedarikçisi olduğu bildirildi. Güney Kore’nin 2018 yılında Suudi Arabistan’dan 323 milyon varil ham petrol ithal ettiği, bu sayının ise Güney Kore’nin toplam petrol ithalatının yaklaşık yüzde 30’una tekabül ettiği belirtildi.

 

 

YORUMLAR 16
  • nazım karamete 4 yıl önce Şikayet Et
    suudiler tum kontrolları abd ye bırakmışlar. sakın abd irana vurmak için hava savunma sistemini kapatmış olmasın veya israil hava savunma sıstemini kapatıp aramcoyu vurarak abd yi iran uzerine salmaya calışmasın. çünkü abd dırek iran diyemiyor. ayrıca topladıkları parcalarda latin harflri ve rakamlar mevcut parcalar üzeride oysaki iran arap alfabesi kullanıyor.füzeler abd ürünü ama kim kullandı abd nin kafası karısık.
    Cevapla
  • nazımın yeğeni 4 yıl önce Şikayet Et
    nazım abıııııı karnım çok aç abıııııı
    Cevapla
  • Selim asaf 4 yıl önce Şikayet Et
    G.koreyi boş ver. Hisar hava savunma füzesi satalım suuda Patriottan daha güvenli
    Cevapla
  • Anil2 4 yıl önce Şikayet Et
    Guney Kore bikere IRAN yanlisi yardim etmez ancak yine tonlarca para harcarlarsa belki
    Cevapla
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    şunu unutmayın arabistanın yonetımı arapların elinde değil ingilizlerın temsilcilerının elinde
    Cevapla
  • özmuşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Dadas.25 4 yıl önce Şikayet Et
    abd petriyotlari fos cikmis peh iyi bi test oldu .
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    itin akılsızını yol kocatır misali karı kızla gönül eğlendireceğine amerikaya yalakalık yapacağına ve Türkiye'de hain planlar yapacağına ülkeni ve milletini kurtarmaya yanaşmayan prens yollar yürüme ile bitmez...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi