Hong Kong karıştı! 14 yaşındaki çocuk vuruldu

Hong Kong'daki eylemlerde 14 yaşındaki bir çocuğun vurulduğu, durumunun kritik olduğu duyuruldu.

Hong Kong karıştı! 14 yaşındaki çocuk vuruldu
Hong Kong karıştı! 14 yaşındaki çocuk vuruldu
GİRİŞ 05.10.2019 17:41 GÜNCELLEME 05.10.2019 17:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, maske yasağı sonrasında yaptığı açıklamada, bu yasağın protestoların küçülmesini beklediğini açıklamıştı. Ancak söz konusu karar Hong Kong'da tepki ile karşılandı.

 

 

CNN'in aktardığına göre protestocular, şehirdeki bir çok metro istasyonunun girişini ateşe verdi ve bilet makinelerini kırdı. Bazı trenlerin tahrip edildiği de ifade edildi. Olayların ardından Hong Kong'da cumartesi günü için bütün metro hizmetleri durduruldu. Çin'e ait birçok bankanın da camlarının kırıldığı kaydedildi. 

Hong Kong'da metro istasyonlarının yanı sıra birçok banka ve süpermarket de cumartesi günü kapılarını açmadı, açık olanların kapısında uzun kuyruklar oluştu.

Cuma günü maske yasağıyla ilgili açıklamanın ardından başlayan eylemler, cumartesi sabahına kadar sürdü. Maske yasağı gece yarısı itibariyle yürürlüğe girdi. Şehrin birçok noktasında polis ile protestocular arasında çatışmalar çıktı. Protestocuların 'petrol bombaları'na polis biber gazı ile karşılık verdi. 

Hong Kong'un Baş Yöneticisi Carrie Lam bu protestolardaki şiddetin daha önce bir benzerini görmediğini söyledi ve maskeli eylemcilerin yaptıklarını "dehşet verici" olarak nitelendirdi.  Lam konuşmasının devamında, "Artık isyancıların sevdiğimiz Hong Kong'u yok etmesini tolere edemeyiz. Hong Kong'da hızlıca barışı sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.

ÇOCUĞUN DURUMU KRİTİK

Ayrıca protestolarda dün ikinci defa bir eylemci polis tarafından vuruldu. Sivil kıyafetli bir polis protestocuların saldırısına uğradıktan sonra ateş açtı ve 14 yaşındaki bir protestocuyu vurdu. Hastanede olan 14 yaşındaki çocuğun durumunun kritik olduğu ifade edildi.

YORUMLAR 1
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki gezi gibi. Abd işi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı