Yunan'dan Türkiye'yi ilgilendiren karar! Çipras 'imkansız' dedi

Yunanistan'da, hükümetin hazırladığı göçmenlerle ilgili yeni önlemler içeren yasa tasarısı parlamentoda onaylandı. "Uluslararası Koruma ve Diğer Hükümler Hakkında" adı altında hazırlanan yeni yasa, Türkiye'ye iadeleri hızlandıracak yeni iltica sistemi oluşturulmasını öngörüyor.

Yunan'dan Türkiye'yi ilgilendiren karar! Çipras 'imkansız' dedi
Yunan'dan Türkiye'yi ilgilendiren karar! Çipras 'imkansız' dedi
GİRİŞ 01.11.2019 06:04 GÜNCELLEME 01.11.2019 06:10
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da bulunan göçmenlerle ilgili yeni yasal çerçeve oluşturmak ve iltica talebi reddedilenlerin Türkiye'ye iadelerini hızlandırmak amacıyla hazırlanan tasarı, parlamentoda 5 gün süren tartışmaların ardından yapılan oylamada oy çoğunluğuyla kabul edildi.

 

 

"Uluslararası Koruma ve Diğer Hükümler Hakkında" adı altında hazırlanan yeni kanun, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki göçmen mutabakatı kapsamında, Türkiye'ye iadeleri hızlandıracak yeni bir iltica sistemi oluşturulması, Ege Denizi'nde düzensiz göçmen geçişlerinin engellenmesine yönelik kontrollerin sıklaştırılması, göçmenlerin tespiti için polis kontrollerinin yoğunlaştırılması, iltica işlemlerinin kısaltılması ve başvuruları reddedilenlerin temyiz başvurularıyla ilgili yerel idari mahkemelere karar yetkisi tanınması gibi hükümler içeriyor.

AA'nın haberine göre; kanunda, yeni yasal çerçeve kapsamında Ege adalarından 20 bin göçmenin anakarada oluşturulacak yeni kamplara taşınması, tutuldukları kamplarda yasa ve kurallara uymayan göçmenlerin iltica hakkından mahrum edilmesi ve iltica talebi reddedilen göçmenlerin geri gönderilebileceği "güvenli kaynak ülkeler" ve "güvenli üçüncü ülkeler" listesi oluşturulmasına ilişkin maddeler de yer alıyor.

 

 

Bu arada, parlamentoda oylama öncesinde hükümet ve muhalefet kanadı arasında sert tartışmalar yaşandı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis, ekonomik göçmenlerle mültecilerin ve göçmen meselesinin, Avrupa boyutuyla iltica hakkına ilişkin kuralların ayırt edilmesi gerektiğini ifade ederek, tasarının kanunlaşmasıyla bu konudaki büyük bir boşluğu dolduracağını söyledi.

Ana muhalefet Radikal Sol İttifak Partisi (SYRİZA) lideri Aleksis Çipras ise, hükümetin göçmen meselesini uluslararası bir mesele olmaktan çıkarıp Türk-Yunan sorunu haline getirdiğini ifade ederek, söz konusu kanunun pratikte uygulanmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Öte yandan, başkent Atina'da, Sintagma Meydanı'nda yeni göçmen yasasına itiraz eden bazı solcu gruplar ve çeşitli gönüllü yardım kuruluşları tarafından protesto gösterileri düzenlendi. 

YORUMLAR 38
  • Aysel 4 yıl önce Şikayet Et
    Aman sizlerden rica ediyoruz avrupali türkler olarak, sakin olaki "mültecilerinizi" avrupaya gönderipte bizlerin avrupada huzurunu bozmaya hakkiniz yok. Zamaninda almayacaktiniz, alincada bakacaksiniz kardeşim, suriyeli mülteciler türkiyenindir. Onlari almadan önce akliniz neredeydi
    Cevapla
  • O kadar 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz avrupaya mülteci filan göndermeyiz, Onlar bizim kardeşlerimiz
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanı başımızda oldu bittiyle karambolden istila ettiğiniz birkaç büyük adayı bize geri iade edin.Biz o göçmenlere oralarda sahip çıkarız siz müsterih olun
    Cevapla
  • OH NE GUZEL DUNYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardesim ben anlamıyorum. Neden herkes bize iade ediyor.Nasil bir anlasm yapmışız. Her konuda bize hakaret edeceksiniz. Teroru acik açık destekleyecsiniz.Ama mültecilere iş gelince Türkiye ye iade edeceksiniz.Ve bizde bunlari kuzu kuzu kabul ediyoruz. Lütfen biri bana anlatsın.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Panige gerek yok.TÜRKIYE ONU YAPMAZ..Hatta ben olsam tam aksine bir kararda bizden cikartirim..
    Cevapla
  • Malatyali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ac ac ac ac
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı