Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye hadsiz suçlama

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Almanya'nın ülkesinden daha fazla sığınmacı alması gerektiğini belirtti. Miçotakis ayrıca, Türkiye'nin AB ile yaptığı sığınmacı anlaşmasına uymadığını iddia etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye hadsiz suçlama
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye hadsiz suçlama
GİRİŞ 15.12.2019 13:22 GÜNCELLEME 16.12.2019 08:57
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Bild am Sonntag'a röportaj veren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Dublin Anlaşması uyarınca iltica başvurusu işlemlerinin belli bir aşamadan sonra farklı bir ülkede yapılabileceğini dile getirdi. Midilli Adası'ndaki sığınmacı kampında yaşanan olumsuz koşullara dikkat çeken Yunan Başbakan, Almanya'nın ülkesinden daha fazla sığınmacı almasını talep etti. Aynı zamanda Dublin kurallarında bazı değişiklikler de talep eden Başbakan Miçotakis, "Avrupa Komisyonu'nun taahhüt ettiği gibi bir Avrupa iltica ve göç anlaşması üzerinde çalışmamız lazım. Bu sorunla ilgili olarak yükün daha iyi paylaşılması gerekiyor" dedi.

 

TÜRKİYE İDDİASI

Yunanistan'ın Midilli ve diğer adalarındaki kamplarda insani koşulların kabul edilemez boyutlarda olduğu eleştirisine de yanıt veren Miçotakis, "Bu büyük problemle baş edebilmek için çok uğraşıyoruz. Ancak yaklaşık 2,5 yıl boyunca gayet iyi işleyen Avrupa Birliği-Türkiye mülteci anlaşmasına, ne yazık ki Türkiye şu anda uymuyor" iddiasında bulundu.

 
KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 19
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlasma dedigin es zamanli olur , biz gocmenleri gondermiyoruz , AB vize serbestisini es zamanli uygulamasi lazim. Davutoglu boyle sacma sapan bir anlasma yapmasi hep beni dusundurmustu. Hala anlamsiz geliyor.
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    o zaman uşagı oldugunuz yahudilere aglayın ortadagudan ellerini çeksin
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    aman siz çok uyudunuz sanki ağlak bebeler be, dünya sizi öyle şımartmış ki istemediğiniz bir şey duymaya tahammülünüz yok, ezikler.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi anlaşmaya uyuyor ki
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    İstediğin kadar kılık değiştir, sizler bizim için her zaman yunanlı olarak kalacaksınız, hasi şimdi git ablana söyle 3 milyar halen eksik mülteciler için...çabuk ol!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!