ABD donanmasından geri adım! Bölgeyi terk etmek zorunda kaldılar

Rus, Çin ve İran gemileri Hint Okyanusu'ndaki tatbikat alınına girmeye çalışan ABD Donanmasını geri püskürttü.

ABD donanmasından geri adım! Bölgeyi terk etmek zorunda kaldılar
ABD donanmasından geri adım! Bölgeyi terk etmek zorunda kaldılar
GİRİŞ 03.01.2020 10:47 GÜNCELLEME 03.01.2020 10:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran haber ajanslarına göre, Rusya, Çin ve İran'ın Hint Okyanusu'ndaki ortak tatbikatları olağandışı bir olaya sahne oldu. ABD savaş gemilerinin Hint Okyanusu'ndaki tatbikat alanına girmeye çalıştığı bildirildi, ancak Rus, Çin ve İran Donanması'nın karşı önlemleri nedeniyle acilen rotalarını değiştirmeye ve atış alanından kaçmaya zorlandıkları ifade edildi.

"AMAÇ ASKERİ TATBİKATI BOZMAK"

İran Donanması Amiral Hossein Hunzied, “ İran, Rusya ve Çin'in ortak deniz tatbikatları sırasında Amerikalılar, iki müttefikimizle yürüttüğümüz ortak askeri tatbikatı bozmayı amaçlayan girişimde bulundular” dedi.

ABD GEMİLERİ BÖLGEYİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

Resmi olmayan kaynaklara göre, Rusya, Çin ve İran Donanması gemileri Amerikan savaş gemilerine doğru ilerledi, bununla birlikte Amerikan askeri gemileri acilen bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

İRAN: VURURUZ

İran tarafının, ortak tatbikat alanını ihlal eden gemilerin, uçakların ve insansız hava araçlarının, uyarıldığı ve askeri araçlarla vurulacağına ilişkin acil bir durum açıklaması yayınladığı bildirildi.

ABD'nin bu tür eylemlerinin kışkırtıcı olduğunu ifade eden Uzmanlar, ana amaçlarının ortak askeri tatbikatlar programını bozmak olduğunu söyledi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 2
  • Musta63 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Çin tehdit etmiyor İran kendince tehditler yağdırıyor, sahibin arkasına saklanan köpek misali , teknoloji yok kuru PersiŞialikla kandırdığı ahmaklarla işgal ettiği topraklarından başka neyi var ne üretmiş ne vermiş maketler harici Batı'nın izin verdiklerinin dışında, Allah petrol vermiş ondan gelen paraları da anca har vurup harman savur kendini geliştirme , önce bir yere gel sonra tehditler yağdır
    Cevapla
  • baş belası abd 4 yıl önce Şikayet Et
    baş belası dünyaya savaşı getirmeye çalışıyor. ilk önce mazlumu oynadı sonra da iranın adamını öldürdü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi