Koronaya yakalanan ilk kişinin kimliği ile ilgili sürpriz iddia!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgının, Vuhan'da karides satıcılığı yapan bir kadının hasta olmasıyla yayılmaya başladığı iddia edildi. Wall Street Journal'in haberine göre, koronavirüse yakalan ilk kişi, Vuhan'da deniz mahsullerinin satıldığı Huanan Pazarı'nda çalışan 57 yaşındaki kadın.

Koronaya yakalanan ilk kişinin kimliği ile ilgili sürpriz iddia!
Koronaya yakalanan ilk kişinin kimliği ile ilgili sürpriz iddia!
GİRİŞ 31.03.2020 06:34 GÜNCELLEME 31.03.2020 07:10
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada yayılmaya devam koronavirüs salgınının nasıl başladığına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

 

 

Salgının nasıl ortaya çıkmış olabileceğine dair son iddia, Çin'in Vuhan kentinde karides satıcılığı yapan 57 yaşındaki bir kadından geldi. Wall Street Journal'in haberine göre, Wei Guixian isimli 57 yaşındaki kadın, virüsün ilk tespit edildiği hastalar arasında yer alıyordu.

TEDAVİNİN ARDINDAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİNCE BİR ÇOK KİŞİYİ ENFEKTE ETTİ

 

 

Deniz mahsullerinin satıldığı Huanan Pazarı'nda çalışan Wei, 10 Aralık'ta soğuk algınlığı gibi belirtiler gösterince, 11 Aralık'ta küçük bir kliniğe gidip tedavi görmüş. Tedavinin ardından çalışmaya devam eden Wei'nin o süreçte birçok kişinin enfekte olmasına neden olduğu düşünülüyor.

"DOKTOR NE OLDUĞUNU ANLAYAMADI"

Çin'de yayın yapan The Paper'a konuşan Wei, "Kendimi biraz yorgun hissediyordum ancak bu önceki yıllardaki gibi bir yorgunluk değildi. Her kışı genelde griple geçiririm. Haliyle bunu da öyle bir grip sandım" dedi. Hastalığın etkisinden kurtulamayan kadın sonrasında bir hastaneye gittiğini ifade etti. Burada kendisiyle ilgilenen doktorun neyin yolunda gitmediğini anlayamadığını anlayamadığını ve kendisine ilaç verdiğini anlattı.

DOKTOR, "AMANSIZ HASTALIĞA YAKALANMIŞSIN" DEDİ

İlaçlarından ardından durumunun daha da kötüleştiğini söyleyen Wei, ardından Vuhan'daki en büyük hastanelerden birine gidip orada kontrol olduğunu belirtti.Wei, bu hastanedeki doktorun kendisine "Amansız bir hastalığa yakalanmışsın" dediğini söyledi. İlerleyen günlerde ise aynı pazarda çalışan birçok kişinin de benzer semptomlar gösterdiğini ifade etti.

İlk belirtileri göstermesinin üzerinden 8 gün geçtikten sonra Wei neredeyse bilinçsiz vaziyette kendini hastanede buldu ve adı sonradan koronavirüs adını alan ve pandemi olarak tanımlanan bu hastalığın, ilk hastalarından biri olarak kayıtlara geçti.

YORUMLAR 17
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Diyelimki bir hayvandan bulasti virus.Bu kadar hizli,bulasici ve oldurucu nasil olabilir.1.5-2 metre mesafe koymasan yine bulasiyor.Mumkun degil.Kesinlikle bir deney sonrasi olusmus virus bu.Yani biyolojik silah.
    Cevapla
  • ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bi taneside demiyorki... Bu insanlar bunlari bin yildir yiyor, simdimi dokundu acaba? :-)
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakın bu adamların beslenme kültürü Bin yıllık ikibin yıllık bunlar dün başlamadı bunlar fare köstebek yemeye, virüsü yayan üst akıl böyle işliyor beyinleri,bu virüs doğal değil ben hiç inanmıyorum, eğer bir hayvandan geçtiğine inanıyor olsalar o hayvanları imhaya başlamışlardı, varmı hayvan itlafı??? Yok
    Cevapla
  • avni 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle bu virüsun doğal yollarla hayvanlardan bulaştığını zannetmek günümüz dünyasında hiç olası değil. Kesinlikle laboratuvar ortamında üretilip bilinçli olarak yayılan bir virüs bu. Yok çinin wuhanında pazarda çıkmışmış yemezler. 1994 yapımı illumunati kağıt oyununda dahi planlanan oyunlar açık görünüyor ve bir bir gerçekleşiyor. Şuanki durum Kart 6 daki Combined disaster durumudur.
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Huanan pazarında sadece deniz mahsulleri satılmıyor ki yarasa kedi köpek fare hepsi o pazarda
    Cevapla
  • mert-cennet 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar köpek yemişler.pis şeyler yemişler çinli ve gayri müslüm mideleri iğrenç.islam dini bütün zararlı hayvanları yasaklamış.yarabi sana milyarlarca şükürler olsun bizler islam ve hz.muhammed ümetindeyiz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...