Hz. Muhammed'e hakaret içeren film gösterimde

Mısır'da ve Libya'da, Hz. Muhammed'e hakaret içeren bir sinema filmi protesto edildi.

Hz. Muhammed'e hakaret içeren film gösterimde
Hz. Muhammed'e hakaret içeren film gösterimde
GİRİŞ 11.09.2012 23:30 GÜNCELLEME 12.09.2012 12:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Protestocular, ABD'de yaşayan bir grup Kıpti tarafından çekilen ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren sinema filmine tepki göstermek için ABD'nin Kahire Büyükelçiliği önünde toplandı. Eylemcilerden biri elçilik binasına tırmanarak Amerikan bayrağını indirdi. Kıptiler aleyhine slogan atan eylemciler, ABD bayrağını da yaktı.

Mısır'daki Hristiyan aktivistler de filmin gösterimin durdurulması için ABD elçiliği önünde yapılan eyleme destek verdiğini belirtti.

Kıpti devleti kurucuları sayılan Moris Sadık, Asamet Zagleme başta olmak üzere ABD'de yaşayan Mısırlı Hristiyanlar ve daha önce Kur'an yakma eylemiyle gündeme gelen ABD'li Rahip Terry Jones, filmin bugün gösterime gireceğini açıklamıştı.

ABD'nin Kahire Büyükelçiliği, filmi, ''Dini kışkırtma'' olarak nitelendirerek kınamıştı.

Bingazi'deki olaylarda 1 Amerikalı öldü

Libya'da ise ülkenin ikinci büyük şehri Bingazi'de silahlı kişiler aynı iddiayla ABD konsolosluğunu bastı.

Olayda bir Amerikalı yetkili öldü, başkaları yaralandı.

Şehirden gelen haberler, bu kişilerin Hz. Muhammed'in aşağılandığı iddiasıyla ABD konsolosluğu binasını ateşe verdiği yönünde.

Binanın tümüyle yandığı aktarılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • darbeleredurde 11 yıl önce Şikayet Et
    niye bu kadar ciyaklıyorsun . müslüman günah işleyebilir ve günah işleyince dinden çıkmaz.işlenen günahın haramlığı sabit olduğu halde inkara giderse küfre girer.yani murat efe bol kepçe ahkam kesiyorsun da durum senin dediğin gibi değil.ne var yani birazda inançlarına hakaret edenlerle ilgili bişeyler yaz.elçilik görevlisimisin nesin ?
    Cevapla
  • Murat Taner 11 yıl önce Şikayet Et
    libya'daki olayların münferit olduğunu düşünüyor ve kınıyorum. ve biliyorum ki asla müslüman toplumlarda terörist düşünce olmaz.. müslüman toplumlar savaş olmadığı dönemde tepkilerini şiddetten uzak yapar. protestosunu ortaya koyar. ancak kesinlikle ansızın durup dururken bir cana kıymaya teşebbüs etmez. bunun tersini yapanlar kesinlikle müslüman olduğunu zannetmesin. onlar sadece şeytanın fitnesine gafil kapılanlardır.
    Cevapla
  • Murat Taner 11 yıl önce Şikayet Et
    mısır böyle devam ederse, gidip oraya yerleşeceğim. bir ışık görüyorum. bu millette. kendine gelmiş, olaylara duyarlı ideal müslüman bir toplum olarak kendilerini göstermeye başladılar. helal olsun. rabbim tüm müslüman toplumları muzaffer ve muvaffak eylesin inşallah.
    Cevapla
  • burak 11 yıl önce Şikayet Et
    @ihsan bulut hangi dilde yazmışsın anlayamadım ama.... ne demek "allahın savunmadığını..." mevzuyu anlayamamışsın ve sanırım nifak çıkarma uğraşındasın.
    Cevapla
  • yasargur 11 yıl önce Şikayet Et
    yeter. pepsi ve ya kola yı müslüman ülkeler içmeyeceklerini deklare etsinler ve uygulasınlar sorunlar tereyağından kıl çeker gibi çözülür.. mısırın duyarlılığını takdir ve tebrik ediyorum . allah yardımcıları olsun.. müslümanlar işlerini en güzel şekilde ifa ve gayreti içerisinde olsunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama