Öğretmenlere zamlı maaş geliyor ama şartı var

MEB, bütün okullara vereceği karne notlarıyla, altyapısından öğretmen yeterliliğine kadar tüm etkenleri belirleyecek.

Öğretmenlere zamlı maaş geliyor ama şartı var
Öğretmenlere zamlı maaş geliyor ama şartı var
GİRİŞ 10.11.2014 09:38 GÜNCELLEME 10.11.2014 09:38
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Deneyimli öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu’da uzun süreli kalmasını sağlamak için de “farklı ücret” politikası oluşturulacak. Bu illere gidenler daha fazla maaş alacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), önümüzdeki yıl okullara karne vermeye başlayacak. Özel okulları standartlarına göre tıpkı otellerde olduğu gibi A, B, C, D diye kategorilere ayırıp sınıflayacak olan bakanlığın önümüzdeki yıl için hedefi de tüm okullara karne vermek olacak. Temel eğitime de kalite güvence sistemi gelecek.

Hükümetin 2015 yılı programında her bakanlık gibi MEB de yıl içinde gerçekleştireceği değişiklikleri anlattı. İşte 2015 yılı için MEB’in yapacakları:

KARNE KAMUOYUNA AÇIKLANACAK: Ulusal düzeyde izleme ve değerlendirme sistemleri geliştirilecek, eksiklikler belirlenecek, veriler verimliliği artırmak için kullanılacak. Her okul için altyapıdan öğretmen eğitimlerine kadar girdi ve çıktıları içeren okul karneleri oluşturulacak. Bunun için izleme ve değerlendirme mekanizmaları kurulacak. Okulların karneleri topluma açıklanacak.

EĞİTİME KALİTE BERATI: Temel eğitim kademeleri için kalite güvence sistemi kurulması için kriterler belirlenecek. Belli puanı geçen okul veya kurumlara kalite beratı verilecek.

ÖĞRETMENE DE KRİTER VAR: Öğretmen ve yöneticiler için yeterlilik kriterleri tanımlanacak. Kazanımların izlenebileceği bir sistem oluşturulacak. Öğrenciler eğitim süreçlerinde ve sonunda takip edilecek.

FARKLI ÜCRET VERİLECEK: Deneyimli öğretmenlerin dezavantajlı bölgelerde ve okullarda uzun süreli çalışmasının özendirilmesi için farklılaştırılmış ücret modeli uygulanacak. Deneyimli ve nitelikli öğretmenlerin dezavantajlı bölge ve okullarda uzun süreli çalışması sağlanacak. Öğretmenlik mesleğinin kariyer basamakları yeniden belirlenecek. Öğretmen atamalarında bölgeler itibarıyla öğretmen ihtiyacı dikkate alınacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 25
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    doğu ve güneydoğuda çalışan öğretmene fazla ücret verilmeli..ve tabii can güvenlikleri sağlanmalı..gerçi güneydoğuda devlet var mı?o da şüpheli..
    Cevapla
  • sihirli değnek 9 yıl önce Şikayet Et
    bende öğretmenim .bir köy okulunda 4 yıldır. birleştirilmiş sınıf tek öğretmen. beşinci yılım.ilk olarak yüksekovada başladım. daha yeniyim ama bazen diyorum ki meb i tanıdıkça ,olmayan düzeni gördükçe. meb beni atsa da ,ben de kurtulsam onlarda. köy öğretmeni olmak nedir bilir misiniz?
    Cevapla
  • İSMİ LAZIM DEĞİL EBS Lİ. 9 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmene gelince şartlı zam.Akademisyenlere neden şart koymadınız.Öyle doçentler var ki.Derste konuşmaktan aciz.15 DAKİKA derse girip çıkıyorlar.Asıl onlara şart koyun.Yazık.Bütün bunların sorumlusu Ahmet GÜNDOĞDU dur.Bie EBS li olarak kınıyorum.
    Cevapla
  • Nazım Zengin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi hikâye... Verecekleri fark bir ev kirası ya olur, ya da olmaz. Kimse de o kahrı çekmeye o bölgeye gitmez. Bir de kariyer basamakları denilen bir ucube daha var. Bir şeyi bilmek ayrı bir şey, onu öğretmek ayrı bir şey. Daha önce de kariyer basamakları ile ilgili bir sınav yapılmıştı. Öğretmenler çocukları bırakıp ders çalışmışlardı. 100 TL para için şimdi de öğrencileri bırakıp ders mi çalışsınlar. Eğitim-öğretim sistemi gitgide bataklığa dönüyor, haberiniz olsun.
    Cevapla
  • aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 9 yıl önce Şikayet Et
    ATANAMAYAN ÖĞRETMEN ADAYLARNIN HALİ NE OLACAK ??? BU ÜLKEDE BUNU HİÇ DÜŞÜNEN YETKİLİ BİRİ VAR MI ????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?