İslam: Hocayken öğrenciler bana sinir olurdu

Bakan İslam, üniversitelerde hocalık yaptığı dönemde teneffüsleri kaynatması sebebiyle öğrencilerin kendisine sinir olduklarını söyledi.

İslam: Hocayken öğrenciler bana sinir olurdu
İslam: Hocayken öğrenciler bana sinir olurdu
GİRİŞ 21.11.2014 15:33 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:33

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Arifiye Meslek Yüksekokulu'nun açılış törenine katıldı. Tören bitiminde sınıfları gezen İslam’a, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, hocalık yapmasını teklif etti.

"BİR NOTUM SIFIRDI DERSE GİRER ÇIKMAZDIM"

Bir vakıf üniversitesinde uzun yıllar hocalık yaptığını hatırlatan Bakan İslam, öğrencilerin kendine en çok sinir olduğu yönünü anlattı. Derse girdiğini, ancak çıkmadığını, öğrencilerin teneffüslerinin kaynadığını belirten İslam, "Hocalar not alır. Bu iyi bir hocamı değil mi anlamında. Bütün hocalık hayatım boyunca 5 üzerinden olur bu notlar. Bütün notlarım 5 olurdu. Bir notum sıfır. Sıfır olan notu söylüyorum. Derse zamanında girer çıkar mı? Sıfır... Çünkü girerdim ve çıkmazdım. Teneffüsler kaynardı. Öğrenciler çok sinir olurlardı. En sinir oldukları tarafımdı. Onun için bana ders vermeyi teklif etmeyin. Giriyoruz, çıkmıyoruz." diye konuştu.

"TÜRKİYE 12 YILDA SESSİZ BİR DEVRİM YAŞADI"

Bakan İslam, açılış töreninde yaptığı konuşmada, son 12 yılda Türkiye’de gerçekten büyük bir sessiz devrim yaşandığını söyledi. Ekonomide, siyasette, demokraside, sosyal yardımlarda, sosyal hizmetlerde, sağlıkta ulaşımda, eğitimde dev adımlar atıldığını, çağ atlandığını savunan İslam, "Eğer bu hızla gitmeye devam edersek Türkiye çok yakın bir zamanda dünyanın lider ülkelerinden biri olacak. Şu anda 16’ıncı ülkeyiz. İnşallah kısa bir sürede ilk 5’in içerisinde olacağız diye ümit ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye’nin eğitim alanında da fevkalade gelişmeler yaşandığını ileri süren İslam, orta öğrenim ve yükseköğrenimde dünyanın önünde yer alan bir takım gelişmeler yaşandığını dile getirdi.

Sadece son 12 yılda ortaöğretimde 222 bin 147 derslik yaptık yaptıklarını, 458 bin 500 kadrolu öğretmen atadıklarını ifade eden İslam, şunları kaydetti: "100'e yakın yeni üniversite açtık. Şu anda Türkiye’deki üniversite sayısı 185. Bu rakamın içerisinde izinlerini almış ancak daha eğitime başlamamış üniversiteler de var. Bunların 105’i yaklaşık devlet üniversitesi. Bir taraftan üniversite sayımızı artırıyoruz diğer taraftan öğrenci kontenjanımızı hızla yükseltiyoruz. Üniversitemizin fiziki kapasitelerini genişletiyoruz. Öğretim üyelerinin özlük haklarında değişiklikler yaptık. 2023 hedefinde eğitimin vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. Uzun yıllar ihmal edilen bir mesleki eğitim problemi var Türkiye'de. Biz son yıllarda hamd olsun eğitim sistemindeki değişikliklerle, bu açığı da bu ihmal edilmişliği de kaldırmak yolunda çok ciddi adımlar attık. Bundan sonra mesleki eğitim Türkiye'de yeniden parlayan yıldızı olacak. O bakımdan meslek liselerinin, meslek yüksekokullarının açılmasının, güçlendirilmesinin fiziki ve akademik manalarda çok önemli."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması