Okullar ne zaman kapanıyor? 2016 yılı Yaz tatili ne zaman?

2016 yılında okullar ne zaman kapanacak? İlk okul ve orta okul öğrencileri için yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı resmi tarih

Okullar ne zaman kapanıyor? 2016 yılı Yaz tatili ne zaman?
Okullar ne zaman kapanıyor? 2016 yılı Yaz tatili ne zaman?
GİRİŞ 26.05.2016 09:08 GÜNCELLEME 26.05.2016 09:09

26 mayıs itibariyle milyonlarca veli ve öğrenci bu sorunun yanıtını arıyor...

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

28 Eylül 2015 tarihinde başlayan 2015 - 2016 eğitim öğretim yılı yaz tatili ne zaman olacak? Milyonlarca öğrenci bu sorunun yanıtını merak ediyor. 2016 yılında Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlayacak?

2016 - 2017'DE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? - TIKLA ÖĞREN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan çalışma takvimine göre yaz tatili bu sene 17 Haziran 2016 tarihinde başlayacak.

2016 - 2017 yılı eğitim öğretim yılı açıklamadığı için okulların ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. 

Ramazan Bayramı 5 Temmuz Salı günü kutlanacak, bayramın birinci gününün salı gününe denk gelmesi sebebiyle, 9 günlük bayram tatili olasılığı doğdu, ancak bu kouyla ilgilide henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KARNESİ KÖTÜ OLAN ÇOCUĞA NASIL YAKLAŞILMALI?

Kötü karneyi düzeltmek mümkündür, ancak çocuğun ruhsal dünyasında açılacak yaraları iyileştirmek pek de kolay olmamaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok ailede karne ile ilgili sorunlar yaşanmaktadır.

Düşük not, çocuğun başarısız birey olduğunu göstermez

Eğitim süreci sadece karne gününden iba­ret değildir. Karnesinde zayıf olması çocuğu­nuzun her konuda başarısız bir birey olduğu anlamına gelmiyor. Ders çalışmamasının ya da notlarının düşük olmasının çeşitli nedenleri olabilir.

Anne-babalar, bazı konularda dikkatli olmaları gerektiğini unutmamalıdırlar. Çocuğunuzun farklı ilgi alanları ve yetenekleri olabilir ve bunları keşfetmesi konusunda ona yönlendirici bir tavır sergileyebilirsiniz.

Günümüz eğitim sistemi, ebeveynlere çocuklarının notlarını Internet üzerinden takip edebilme imkânı sunuyor. Anne-babalar çocuklarının notlarını düzenli olarak kontrol ettiklerinde okuldaki gelişim süreçlerini gözlemleme fırsatı bulabiliyorlar.

Ailelerin veli toplantılarına katılmaları ve çocuğun normal eğitim sürecinde de okuldaki öğretmenleriyle İletişim İçerisinde olmaları gerekiyor, öğrencinin başarısızlık nedenleri tespit edilip, bu durumu düzeltmek İçin birlikte çözüm yolları bulabilirler. Ancak burada unutulmaması gereken, çocuklara "Bugün demin var mı? ya da "ödevlerini bitirdin mi?" gibi sorular yöneltmenin, tam olarak sorumlu bir ebeveyn olmak İçin yeterli olmadığıdır.

Aileler nasıl davranmalı?

Karnesinde düşük not olan çocuğunuz için kıyaslama yapmaktan kaçının. Aksi takdirde bu durum özgüven eksikliğine, çocuğun arkadaşlarından uzaklaşmasına ve İçine kapanmasına neden olabilir,

Çocuğu aşırı ödüllendirmenin ve cezalandırmanın olumlu bir davranış olmadığını unutmayın.
Sizin de bir zamanlar çocuk olduğunuzu ve benzer endişeleri yaşadığınızı hatırlayın.
Sömestri tatilinde çocuklarınızın dinlenmesine ve eğlenmesine imkân tanıyın.
Kötü karne sizi de oldukça üzüyor olabilir, ancak anlayışlı bir şekilde çocuğunuzla konuşun, onu yüreklendirin ve destek olun. Her zaman onların yanında olduğunuzu belirtmeniz ve hissettirmeniz çocuğunuzun bu zorlu süreci atlatmasında yardımcı olacaktır.

Ergenlik çağındaki öğrenciler için dikkat!

Ailelerin ortaokul ve lise öğrencileri için daha dikkatli tutum sergilemeleri gerekiyor. Çünkü karnesinde düşük notu olan öğrenci, zaten kendini kötü hissediyordur ve sizin üzerine gitmeniz çocuğun hiç istemediğiniz davranışlar sergilemesine neden olabilir.

Bu durum intihar gibi çok tatsız bir sonla bile bitebilir. Bu yüzden aileler çok dikkatli ve özenli davranmalılar.

ÖĞRENCİLER YAZ TATİLİNİ NASIL DEĞERLENDİRMELİ?

1. Konu tekrarı yapmak: İnsan öğrendiklerinin % 75’ini bir hafta içerisinde, % 66’sını bir gün içerisinde, % 54’ünü de bir saat içerisinde unutur. Unutmayı önlemenin en iyi yolu yapılan tekrarlardır. Özellikle geçmiş konulardan çok fazla hatası çıkan öğrenciler genel tekrara ağırlık vermelidir.

2. Eksik kalan konuları tamamlamak: Konu eksiği fazla olan, konuları sınava kadar yetiştirememe korkusu yaşayan öğrenciler, tatilde önceliği eksik konularını tamamlamaya ayırmalıdır. Çünkü, eksik bilgilerin üzerine yapılan öğrenme verimli sonuçlar vermez, yeni bilgilerin tam ve bilinçli olarak öğrenilmesini engeller.

3. Çalışılmış olunmasına rağmen zayıf hissedilen derslere ya da konulara yoğunlaşmak: Örneğin öğrencinin matematikten çok fazla eksiği varsa, öğrenci tatil döneminde bu derslere daha fazla vakit ayırarak bu zayıflığını gidermelidir.

4. Yeni konular çalışmak: Konu eksikleri olmayan ve çalıştığı konulardan çok az soru kaçıran öğrenciler bu stratejiyi kullanabilirler.

5. Sınav hazırlığında olan öğrenciler; hem 8. sınıfa geçen hem de 12. sınıfa geçen öğrenciler için eksikleri tamamlama ders konularını tekrar etme, denemelerle kendilerini sınama yapmaları sonucunda elde sınava bir adım önde başlayacaklarını unutmamaları gerekir.

6. Özellikle 12. Sınıfa geçen öğrencilerin YGS konuları tamamla önemli bir etken olup dönem içerisinde LYS konularına çalışma vakitlerini de böylelikle artırmış olurlar. Konuları tamamlamak daha fazla soru çözme çıkmış soruları analiz etme ve netleri artırmada etken olacaktır.

Ders eksiklerini tamamlama düzeyinde e hazırlanan planların yanında tatiller öğrencilerin yeni şeyler keşfetmesinde kendi kişisel gelişimlerinde katkıda bulunacakları zaman dilimleridir. Kişisel gelişim kavramı içerisinde en etkili gelişim aracı kitaplardır. Bu tatilde okunacak her kitap yeni okyanuslara açılacak gemi niteliğinde olup öğrencinin bireysel gelişmesinde katkı sağlayacaktır. Kitabın başarı ile olan ilişkisi artık yadsınamayacak bir gerçek iken Kitap okumaya karşı ilgisi olmayan öğrencilerin kalıcı başarıları yakalaması çok zor olacaktır.

Ayrıca tatilde kitap okumaya başlamak böyle bir alışkanlığa sahip olmayan öğrenciler için bu alışkanlığı kazanmaları, kitap okumanın keyfini yaşamaları açısından bulunmaz bir fırsattır. Bundan dolayı kitap okumak, iyi bir tatil programının olmazsa olmazlarındandır.

KARNELER NOTLARINI E-OKUL'DAN ÖĞRENME

Karnede yer alan notları E-Okul'dan kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Peki E-Okul nasıl kullanılır?

e-okul-giris-65456

E-OKULA GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Duyurular: Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır. Bireysel bazda ya da toplu duyurular,

Ders Programı: Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,

Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar,

Not Bilgileri: Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar,

Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler,

Öğrenci T.C. Kimlik No : İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.

Öğrenci Okul No : Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!