Gözleri görmeyen Rümeysa TEOG'da, 120'de 120 yaptı

TEOG sınavında 120’de 120 yapan görme engelli Rümeysa Öngün, ikinci sınavda 120’de 118 doğru çıkardı.

Gözleri görmeyen Rümeysa TEOG'da, 120'de 120 yaptı
Gözleri görmeyen Rümeysa TEOG'da, 120'de 120 yaptı
GİRİŞ 15.06.2016 13:53 GÜNCELLEME 15.06.2016 13:57

TEOG sınavı azmin zaferini ortaya çıkardı! Hikâyenin kahramanı Esenyurt Emine Seviye Divrik Ortaokulu’nda okuyan 14 yaşındaki Rümeysa Öngün. Doğuştan iki gözü görmeyen Öngün, öğretmen olan babasının da teşvikiyle eğitimini aksatmadı. Rümeysa, bu azmin meyvelerini ise TEOG sınavında aldı. İlk sınavda 120’de 120 yapan Rümeysa ikinci sınavda ise 120’de 118 doğru soru çözdü. Rümeysa, iki soruyu yanlış yapmasını ise öğretmenin şemayı iyi anlatamamasına bağlıyor.

TEOG sınavında yakaladığı başarıyı;  Rümeysa Öngün, “Doğuştan iki gözüm görmüyor. Bu baktığınızda dezavantaj olarak gözüküyor.

Kulaklarımı kullandım

 Normalde arkadaşlarım benden 1-0 önde okula başlıyorlar. Diğer duyu organlarıyla bu eksiğimi kapattım. Kulaklarımı kullandım. Annem videodan konuları bulup açıyordu. Daha sonra test çözüyorduk. O soruyu ve şıkları söylüyor ben de doğru şıkları ona söylüyordum. Sınavlara böyle hazırlandım. Sınava girmeden öğretmenlerim benim tam puan alacağımı biliyordu. 

Tıp ve mühendislik dışında her şey olur

İkinci sınava da aynı ciddiyetle hazırlandım. Fakat sınavda yanımda görevli olan öğretmen şemalı iki soruyu bana anlatırken anlamadım. Sanırım hata biraz bende. Tam puan alamayacağım diye stres yaptığım için öğretmenin anlattığı şemaya odaklanamadım. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu özel okulları da tercih etmemi söyledi. Dolayısıyla kafam çok karışık” diye konuştu. 

ÜNİVERSİTE BİTENE KADAR BURSLU

Rümeysa’nın başarısı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu çok duygulandırdı. Başkan Kadıoğlu, “Rümeysa hangi okulu istiyorsa o okulda okuyacak. Bunun bütün masraflarını ben üstleniyorum. Üniversite bitene kadar Rümeysa’nın destekçisi olacağım” dedi. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü