İzmir liseleri kontenjan ve taban puanları! 2019 MEB yüzdelik dilimleri...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sınav sonuçlarını öğrenen adaylar, İzmir’deki liselerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Peki İzmir liseleri taban puanları kaç?

GİRİŞ 01.07.2019 10:02 GÜNCELLEME 01.07.2019 10:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İzmir lise taban ve tavan puanları için heyecan dorukta. 1 Haziran'da gerçekleştirilen LGS'nin sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Öğrenciler, lise taban puanları, yüzdelik dilimleri ve kendi puanlarını karşılaştırıp tercih yapacaklar. Peki 2019 İzmir liseleri taban puanları ne? Puanına göre iyi bir liseye gitmek isteyen öğrenciler İzmir nitelikli okullar ve yüzdelik dilimlerini merak ediyor.

 

Lise tercihlerini belirlerken İzmir’deki okulların tavan ve taban puanları kadar LGS yüzdelik dilimlerine dikkat edin. Zaten lise tercihlerinizde önemli olan puanınız değil yüzdelik diliminizdir. Öncelikle e-okul üzerinden yayınlanan İzmir liseleri LGS yüzdelik dilimleri listesinden istediğiniz okulun EYP yüzdelik dilimine bakın.  Geçen yıl ilk yüzde 3'lük dilimden öğrenci alan okulların yüzdelik diliminde bu sene de fazla değişiklik olmayacaktır. Bu yüzdelik dilimi içindeyseniz 2.tercihinize yüzdelik diliminize en yakın okulu, 1.tercihinize istediğiniz okulu, 3. 4.v e 5. tercihlerinize geçen yıl yüzde 5'lik dilimden öğrenci alan okullara kadar inip yazabilirsiniz.

Şuan için 2019 İzmir taban ve yüzdelik dilimleri MEB tarafından açıklanmadı. Fakat 2018-2019 dönemi İzmirbul LGS yüzdelik dilimleri, okul kontenjanları ve liselerin EYP ve EDP yüzdelik dilimlerini aşağıda bulunan tablodan öğrenebilirsiniz..

 

 

 

 

YORUMLAR 1
  • Filiz oral 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüzdelik dilim nerede?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer