Okullarda saat sayısı artan ve azalan dersler

MEB, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak haftalık ders çizelgesi çalışmalarını tamamlayarak, karara bağladı.

Okullarda saat sayısı artan ve azalan dersler
Okullarda saat sayısı artan ve azalan dersler
GİRİŞ 27.06.2012 11:50 GÜNCELLEME 27.06.2012 15:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Buna göre, tüm sınıflarda matematik, 1'er saat artırılarak 5'er saat verilecek; yabancı dil öğretimine ise ilkokul 2. sınıftan başlanacak; gelecek yıl ilkokul 3. sınıf olacak öğrenciler de fen bilimleri dersi okuyacak.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ''İlkokul ve Ortaokul Haftalık Ders Çizelgesi''ni belirledi. Dersler gelecek eğitim öğretim yılından itibaren 1. ve 5. sınıflardan başlanmak üzere kademeli uygulanacak.

Buna göre, zorunlu ders saatleri ilkokul 1. sınıfta 26, ilkokul 2. ve 3. sınıflarda 28'er, ilkokul 4. sınıfta ise 30 saat olacak.

Ortaokul 5. ve 6. sınıflarda 28 saat olacak zorunlu dersler, ortaokul 7. ve 8.sınıflarda 29 saat verilecek.

İlkokulda zorunlu dersler arasında Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik, oyun ve fiziki etkinlikler, trafik güvenliği ve insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi dersleri yer alacak.

Ortaokulun zorunlu dersleri ise, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve spor, teknoloji ve tasarım ve rehberlik ve kariyer planlama olacak.

-Yabancı dil öğretimi 2 yıl erkene çekildi-

İlkokul ve ortaokulun tüm sınıflarında zorunlu olarak okutulan Matematik dersi geçen seneye göre 1'er saat artırılarak 5'er saat verilecek. Yabancı dil öğretimine ise ilkokul 2. sınıftan başlanacak.

Yabancı dil dersi, ilkokul 2. sınıftan 4. sınıfa kadar 2'şer saat, ortaokul 5. sınıftan 8. sınıfa kadar ise 4 saat okutulacak. Böylece yabancı dil öğretimi 2 yıl erkene çekildi.

Gelecek yıl ilkokul 3. sınıf olacak öğrenciler de Fen Bilimleri dersi okuyacak. Bu ders ilkokul 3 ve 4. sınıflarda 3'er saat, ortaokul 5-8. sınıflarda ise 4'er saat verilecek.

Çizelgenin zorunlu dersler bölümüne yeni konulan insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi dersi ise ilkokul 4. sınıflarda okutulacak. Trafik güvenliği dersi sadece ilkokul 4. sınıfta; rehberlik ve kariyer planlama dersi ise sadece ortaokul 8. sınıfta zorunlu ders olarak alınacak.

Türkçe ders saati ise geçen seneye göre sadece ilkokul 1. ve 2. sınıflarda birer saat azalarak 10'ar saat, ilkokul 3. sınıfta ise 3 saat azalarak 8 saat olacak. Türkçe, ilkokul 4. sınıfta ise 2 saat artarak 8 saat, ortaokul 6. sınıfta 1 saat artarak 6 saat okutulacak.

AA

YORUMLAR 5
  • erol kızılaslan 11 yıl önce Şikayet Et
    tükceneyin bilyos kaardişim. ne girek vaa on yerne engişiçce felan goyun ondan sonracııma herkeşler uygarlık olsun cınım gidek çin min dilinden azcıh örgenekte tücar olah belkem vatan milletine bir feydamız tokunur ellam dimi len kanki bye bye
    Cevapla
  • aliasbekler 11 yıl önce Şikayet Et
    milli eğitimde ne yapacağını şaşırdı. şurada okulların açılmasına bence büyük değişiklikler için kısa bir süre var milli eğitim şaşırdı bizde şaşırdık allah sonunu hayır getire
    Cevapla
  • cemal kerkinç 11 yıl önce Şikayet Et
    türkçe eğitimi. türkçeyi biliyoruz onun yerine yabancı dil öğretelim diyen arkadaş ya dalga geçiyor ya da eğitiminden anlamıyor. anadil eğitimi eğitimin lokomotifidir. yeterli olmazsa başarı gelmez.
    Cevapla
  • engin temiz 11 yıl önce Şikayet Et
    dilekçe yazamayan tabelalara eksik hatalı komedi notlar yazanlar mı türkçe biliyor?. bu toplumda dil konusunda sıkıntı hep var. bu anadilimiz türkçe yada ingilizce farketmez, tüm diller için geçerli...türkçe konusunda da ciddi boyutta eksiğimiz var, gazetelerde köşe yazarlığı yapanlar dahi noktalama işaretlerinden anlatım bozukluğundan bi'haber. esasen yazarlık dersleri, okuma-anlama-dil ve anlatım dersleri-hatta kitap-gazete okuma dersleri olmalı okullarda
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    4. sınıf 30 saat, 8. sınıf 29 saat zorunlu ders alacak. bu kadar acele edilirse böyle çarpıklıklar olur tabi. türkçeyi hepimiz biliyoruz zaten aslında ders olarak alınmasa yerine arapça, çince veya rusça konsa daha mantıklı olmazmıydı. 2. sınıfta ingilizceye başlayacak çocuklarımız için ikinci hatta üçüncü yabancı dil iyi olurdu aslında.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması