Hükümetten öğretmenlere zam müjdesi!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen maaşlarına 550 TL'ye varan artış getirecek bir çalışma yapıyor. Öğretmenleri 4 kariyer basamağına ayıran çalışma ile zamlar kademeye göre olacak.

Hükümetten öğretmenlere zam müjdesi!
Hükümetten öğretmenlere zam müjdesi!
GİRİŞ 15.10.2012 09:21 GÜNCELLEME 15.10.2012 16:22
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Takvim gazetesinin haberine göre Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Ali Yılmaz, katıldığı bir sempozyumda, yeni sistemde uzman öğretmenlerin maaşında 200-250 TL'lik bir artışın hedeflendiğini belirtti. Yılmaz, kıdemli uzman öğretmenlere 250-450, başöğretmenlere de 450- 550 TL arasında zam amaçlandığını kaydetti. Yeni kariyer sisteminde ilk basamaktaki öğretmenlere de derecesine göre 60 TL'ye kadar zam gündemde.

KARİYER GEÇİŞLERİNDE SINAV YAPILACAK MI?

Kariyer basamak geçişlerinde öğretmenler sınava tabi tutulacak. Sınavda özellikle mesleki yeterlilik ve kariyer ön planda olacak. Ancak yükselme, tek başına sınav odaklı olmayacak. Önceden yüksek lisans ve doktora yapmış olan öğretmenlerin, direkt basamak atlayıp atlayamayacağı ise henüz netlik kazanmamakla birlikte, onlar da sınava tabi olacak.

 

YORUMLAR 26
  • ali velioglu 11 yıl önce Şikayet Et
    meris. öğretmenler artık hizmetli maaşına talim ediyorlar. sen bakana, başbakana yaz da hepsini hizmetli kadrosuna geçirsinler. sonra da hizmetlilerin sınıflara girip çocuklarınıza ders vermelerini istersin. nasılsa aynı maaşı almıyorlar mı? eşit işe eşit maaş. nasıl ama.
    Cevapla
  • Yakup OFLAR 11 yıl önce Şikayet Et
    sınav. tapudaki, nüfustaki, sağlık ocağındaki, adliyedeki, tarım müdürlüklerindeki, orman müdürlüğündeki, gençlik spor müdürlüklerindeki ... memurları da sınava alacak mı devlet? hayır almayacak sadece öğretmenleri alacaksa öğretmenleri memurluk statüsünden ayırsın devlet. o zaman maaş zammı yaparken de biraz daha adil olunur.
    Cevapla
  • ishak çetin 11 yıl önce Şikayet Et
    polise yokmu. alsınlar helal olsun bide ALLAH rızası için polis teşkilatını da görse bu hükümet polislerde iyileştirmeyi haketmiyormu sayın başbakanım sayın başbakanım söz vermişti polislerle ilgili düzenleme yapılacak diye ama sözüne güveniyoruz bekliyoruz inşALLAH dediğini yapar
    Cevapla
  • MELİKŞAH 11 yıl önce Şikayet Et
    daha geçen ay zam almıştık!. hükümet, biz öğretmenlere daha geçen ay 700 tl hava parası vermişti. şimdi de 500 tl mi verecekmiş. yeter artık çok sıkıldık böyle her ay maaaşımıza zam gelmesinden bir şey değil bu paraları harcayacak yer bulamıyoruz, öyle bankada kalıyor, maaş 5 bini geçti... sizin gibi hükümet yalakalarının verdikleri bu zam haberlerine göre maaşımız en az 5 bin tl olmalı. millet de her ay zam aldığımızı zannediyor. yayınlanmaz ama ben yine de yazayım.
    Cevapla
  • Emre Baysal 11 yıl önce Şikayet Et
    biz bu haberleri çok duyduk. 24 kasım yaklaşıyor ya kutlamalarda başlamış. 3 yıldır aynı hamam ama elde var sıfır. polisler gününde de polislere aynı şakayı yapmışlardı. öğretmene zam vermek isteselerdi toplu sözleşmede verirlerdi. o kadar bütçe açığı varken hükümet öğretmeni mi düşünecek.geç bunları geç.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!