Ceren'in okulunda hüzünlü karne töreni

Kocaeli'nde ilik kanserine yakalanan ve karnesini tedavi gördüğü hastanede aldıktan sonra yaşamını yitiren Ceren Taşören'in (13) okulundaki karne töreninde hüzün hâkimdi.

Ceren'in okulunda hüzünlü karne töreni
Ceren'in okulunda hüzünlü karne töreni
GİRİŞ 25.01.2013 12:27 GÜNCELLEME 25.01.2013 12:27

İzmit Kozluk Mahallesi'nde ikamet eden Sinan Taşören ve Melda Taşören çiftinin 2 çocuğundan biri olan Ceren Taşören'in yaklaşık, 10 yıl önce ilik kanseri olduğu anlaşıldı. Hastalıkla mücadele eden Ceren'in ailesi de tedavi için ellerinden ne gerekiyorsa yapmaya çalıştı. Ceren Taşören bir yandan hastalıkla mücadele ederken, bir yandan da 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda 7'nci sınıfa kadar geldi.

Ancak hastalığı son dönemde iyice ilerleyen Ceren, bir süre önce Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne yatırıldı. Ceren Taşören, karnesini de önceki gün ziyarete giden sınıf öğretmeni Saadet Yalaz'ın elinden aldı. Bu esnada duygusal anlar yaşandı. Durumu iyice ağırlaşan Ceren Taşören, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün yaşamını yitirdi. Ceren Taşören'in cenazesi Fevziye Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bağçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi.

OKULDA HÜZÜN HÂKİM

Ceren Taşören'in okulundaki karne töreninde hüzün hâkimdi. Ceren Taşören'in sınıfındaki arkadaşları karnelerini alırken, üzüntülü oldukları gözlendi. Okul Müdür Yardımcısı Ahmet Yalaz, Ceren Taşören'in eğitim hayatına okullarında başladığını belirterek, "Ancak 5. sınıftan itibaren Ceren'in tedavileri başladı. Zaman zaman tedaviye gidip geliyordu." dedi.

Ceren'in başarılı bir öğrenci olduğunun altını çizen Yalaz, şöyle devam etti: "Derslerine çalışmayı, okumayı çok seviyordu. Eşim Saadet Yalaz'da onun sınıf öğretmeniydi." Yalaz, Ceren Taşören'in karnesini tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürerek verdiklerinin altını çizdi ve ekledi: "Üstün başarı belgesiyle birlikte karnesini teslim etti. Karnesini aldıktan sonra öğretmeninin elini sıktı ve bırakmadı. Bu esnada çok duygusal anlar yaşandı. Biz döndükten sonra gece yarısı vefat ettiğini öğrendik. Dün de okul yönetici ve öğrencilerimizle birlikte cenazesine katıldık. Çok üzgünüz."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor