Başbakan Sözcü'den tazminat kazandı

Sözcü gazetesi ve yazarı Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 3 bin TL tazminata mahkum oldu.

Başbakan Sözcü'den tazminat kazandı
Başbakan Sözcü'den tazminat kazandı
GİRİŞ 29.11.2011 16:59 GÜNCELLEME 29.11.2011 16:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir köşe yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle açtığı davada, Sözcü gazetesi ile yazının sahibi Gazeteci Kemal Baytaş'dan toplam 3 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan, gazetenin avukatı Meral Akkuş ve Baytaş'ın avukatı Şebnem Çıngır katıldı.

Sevencan, delillerin toplandığını belirterek, dava konusu yazıda müvekkilinin kişilik haklarının çiğnendiğini ifade etti ve tazminata hükmedilmesini istedi.

Akkuş ve Çıngır ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Ahmet Metin Tözün, bu beyanların ardından, davalıların bin 500'er yüz liradan toplam 3 bin lirayı Başbakan Erdoğan'a manevi tazminat olarak ödemesine karar verdiğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Sözcü gazetesinde 8 Ağustos 2010'da yayımlanan ve gazeteci Kemal Baytaş'ın kaleme aldığı ''En kötüsü; Türk halkının kimyasını bozdular'' başlıklı yazıda, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle, gazete ve Baytaş aleyhine toplam 20 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Müslüm 12 yıl önce Şikayet Et
    Sözcü?. Hangi amacla çıktıkları belli olan bu tür gazeteler, her zaman tazminat ödemeye mahkum kalırlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor