Kendisine saldıran ayıyı bıçakla öldürdü

Kastamonu’da 71 yaşındaki adam, kendisine saldıran ayıyı bıçaklayarak öldürdü. Ağır yaralanan vatandaşın da, tarlada cesedine ulaşıldı.

Kendisine saldıran ayıyı bıçakla öldürdü
Kendisine saldıran ayıyı bıçakla öldürdü
GİRİŞ 25.07.2014 18:18 GÜNCELLEME 25.07.2014 18:18

Kastamonu’nun merkeze bağlı Kavak köyü Ortaca Mahallesi'nde hayvan otlatmaya giden Muhittin Yılmaz (71), ayının saldırısına uğradı. İftar vakti eve gelmeyen Yılmaz’ın yakınları, aramaya başladı. Muhittin Yılmaz’ın tarlada cesedine ulaşan köylüler, durumu hemen jandarma ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken Yılmaz’ın ayının saldırısı sonrası parçalanmış bir şekilde cesedi bulundu. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Muhittin Yılmaz, olay yerine çağrılan cenaze aracıyla Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Buradan da Yılmaz’ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Öte yandan, çevrede geniş çaplı arama çalışması başlatan jandarma ekipleri, ayının da aldığı bıçak darbeleriyle telef olduğunu tespit etti.
Kavak Köyü Muhtarı Yaşar Arslan, ayının hayvan otlattığı esnada Muhittin Yılmaz’a saldırdığını belirterek, “Vatandaş da ayıya bıçakla müdahale etmiş. Birkaç bıçak darbesinden sonra ayı ölmüş, ama vatandaşı da kaybettik” dedi.

Muhittin Yılmaz’ın hayvanlarını otlattığını ve bu esnada ayının saldırısına uğradığını ifade eden Arslan, “Hayvanlarını otlatırken ayı saldırmış. Akşam iftar vakti yaklaştığında hayvanlar eve geliyor fakat amcamız eve gelmiyor. Ondan çocukları, amcamızı aramaya çıkıyor. Bir süre sonra babalarının tarlada cesedini buluyorlar. Amcamız, ayı ile bir süre mücadele ettikten sonra yaklaşık olarak 300 metre falan yürüyor. Amcamızın, bulduğumuzda hemen hemen belden aşağısında her tarafından yara ve bereler vardı. Kollarında ve ellerinde de kesikler vardı. Vücudunda çok büyük çizikler, kırılmalar ve ezilmeler vardı. Ayı ile baya bir boğuşmuşlar” diye konuştu.

Ayının ilk kez köylerinde bir vatandaşa saldırdığını aktaran Arslan, “Köyümüzün yakınlarına bazen yabani hayvanlar iniyordu, izlerini görüyorduk. Fakat şimdiye kadar kendisini göremedik. Devletimizden, ayılarla ilgili vatandaşımıza, bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ekipleri de, telef olan ayının bulunduğu bölgeye gelerek tutanak tuttu. Milli Park Müdürlüğü ekipleri, telef olan ayının kireç ile birlikte köylüler tarafından toprağa gömülmesi tavsiyesinde bulundular.

Ayrıca köylüler, ayının bulunduğu bölgeye gelerek cep telefonlarıyla görüntü çekmeye çalıştılar. Meraklı bakışların arasında ayıyı inceleyen köylüler, 71 yaşındaki Muhittin Yılmaz’ın yetişkin bir ayıyı bıçak darbesiyle öldürmesini büyük şaşkınlıkla karşıladılar.
Öte yandan, Muhittin Yılmaz’ın yakınları, ölüm haberiyle birlikte sinir krizleri geçirdi. Yılmaz’ın cenazesi, 26 Temmuz Cumartesi günü öğle namazını müteakip köyündeki aile kabristanlığına defnedilecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!