Bozdağ'dan 'Fazıl Say' değerlendirmesi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, piyanist Fazıl Say'a verilen hapis cezasına ilişkin, "Kimsenin düşüncelerini açıkladığı için cezalandırılmasını arzu etmeyiz ama insanların konuşurken başkalarına hakaret etme, küfür etme, onların inandığı değerleri aşağılama hakkı yoktur" dedi.

Bozdağ'dan 'Fazıl Say' değerlendirmesi
Bozdağ'dan 'Fazıl Say' değerlendirmesi
GİRİŞ 16.04.2013 13:28 GÜNCELLEME 16.04.2013 13:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Toplantısı öncesi Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Fazıl Say'a verilen 10 ay hapis cezası ile ilgili soru üzerine mahkeme karşısında herkesin eşit olduğunu belirterek, hakkında bir iddia bulunan herkesle ilgili soruşturma açılabileceğini, iddianame düzenlenirse yargılama yapılabileceğini söyledi. Bozdağ, "Mahkemece suç olduğu sabit görülürse cezalandırılır.

Bizim hukukumuzun gördüğü usül budur" dedi. Kimsenin düşüncelerini açıkladığı için cezalandırılmasını arzu etmediklerini vurgulayan Bozdağ, yasalar ve mahkemelerin, ifade özgürlüğünün teminatı olduğunu belirtti. Bozdağ, "Ancak insanların konuşurken başkalarına hakaret etme, küfür etme, onların inandığı değerleri aşağılama hakkı yoktur. Fazıl Say piyano çaldığı için, sanatını icra ettiği için cezaya çarptırılmış değil.

Söylediği sözler toplumun önemli bir kesiminin kabul ettiği değerlere hakaret ve aşağılama olduğu için yapılan bir cezalandırmadır. Hiç kimsenin insanların inançlarına hakaret etme, küfür etme, onları aşağılama hakkı ve özgürlüğü yoktur. Düşünceyi ifade etmek ayrı, başkalarının inancına hakaret etmek, küfür etmek ayrı şeydir" şeklinde konuştu. Bozdağ, küfür etmenin, başkalarının değerlerini aşağılamanın, inandığı şeylere hakaret etmenin, sanatçı ruhu ile bağdaşmayacak ve bir sanatçıya yakışmayacak işler olduğunu söyledi.
Almanya'daki neo nazi cinayetleri duruşmasının ertelenmesi ile ilgili soruyu da cevaplayan Bozdağ, Almanya'daki Eyalet Yüksek Mahkemesi Başkanı'nın tutumunun hukukla, hakla, adaletle bağdaşır bir tutum olmadığını vurguladı.

Mahkeme Başkanı'nın tarafsızlığını kaybettiğini daha önce dile getirdiklerini anlatan Bozdağ, bu tutumdan sonra alınan her kararın tartışmalı olacağını ifade etti. Başkanı tarafsız olmayan bir mahkemeden adalet çıkmasını beklemediklerini söyleyen Bozdağ, bu mahkemenin kararı belli bir mahkeme olduğunu söyledi. Bozdağ, "Bu nedenle yapılacak olan uygulamanın seremoniden öte bir anlam taşımadığı düşüncesindeyim" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Nail Sivri 11 yıl önce Şikayet Et
    O ADAM İÇİN KEŞKE YORUM YAPMASA İDİ........ Başbakan okuduğu şiir için gidip hapis yattı.Kimseye de hakaret etmedi .Milletin kutsal değerlerine hakaret etti. Ceza evine girmeyecek ama feryat figan.Başbakan hapse atılırken bunların demokratlığı nerelerde idi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü