Yargıtay, 52 polis için verilen beraat kararını onadı

Yargıtay, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 1992 yılında polisin müdahale ettiği izinsiz bir gösteride, banka görevlisi Mithat Kutlu'nun başına aldığı darbe sonucu ölümüyle ilgili yargılanan 52 polis memuru hakkında verilen beraat kararını onadı.

Yargıtay, 52 polis için verilen beraat kararını onadı
Yargıtay, 52 polis için verilen beraat kararını onadı
GİRİŞ 14.06.2013 12:53 GÜNCELLEME 14.06.2013 12:53

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 765 Sayılı TCK'nın ''adam öldürmek'' suçu kapsamında 30'ar yıla kadar hapis istemiyle yargılanan, aralarında bir emniyet amiri ve 4 komiserin de bulunduğu 52 polis memuru hakkında verdiği beraat kararını inceledi. Yargıtay, mahkemenin "sanıkların üzerine atılı suçu işledikleri sabit olmadığı" gerekçesiyle verdiği beraat kararının onanmasını kararlaştırdı.

Maktul Kutlu'nun yakınlarının avukatı Abdullah Çağer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dava dosyasını 2010 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdıklarını belirterek, "AİHM, 7 Mart 2013'te başvurunun kabulünün ilk incelemesinin ardından Türkiye hükümetinden bu davayla ilgili bilgi istedi. AİHM'in bu konudaki kararını bekliyoruz" dedi.

Çağer, o dönemde bir bankanın görevlisi olarak çalışan maktulün, yürüyüşte yer almamasına rağmen evinin bahçesinden gözaltına alındığını iddia ederek, şahsın, gördüğü işkence ve kötü muamele sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini söyledi.

Olay

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bismil ilçesinde 18 Nisan 1992 tarihinde gerçekleştirilen izinsiz gösteriye polisin müdahalede bulunduğu belirtilerek, "Bismil'de kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapan ve bölücü içerikli sloganlar atan 200 kişilik gruptan dağılmayan şahıslar güvenlik güçlerince zor kullanılarak dağıtılmıştır. O sırada maktulün olay mahallinde bulunması esnasında, kafatasından almış olduğu künt darbesi sonucu kaldırıldığı hastanede öldüğü, böylece sanıkların üzerlerine atılı suçu işledikleri tüm hazırlık evrakı kapsamından anlaşılmıştır'' denilmişti.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması