Dünyaca ünlü hafızlar Termelilerle buluştu

Ramazan ayı ile birlikte manevi hazzın arttığı bu günlerde Termeliler Kur'an ziyafetinde buluştu. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan programda Mısırlı Kurra hafızları Termelilere eşsiz bir Kur'an ziyafeti sundu.

Dünyaca ünlü hafızlar Termelilerle buluştu
Dünyaca ünlü hafızlar Termelilerle buluştu
GİRİŞ 24.07.2013 21:14 GÜNCELLEME 24.07.2013 21:14

Samsun'un Terme ilçesinde vatandaşlar Kur'an ziyafetinde bir araya geldi. Ramazan ayının manevi havasına eşsiz bir lezzet katan hafızlar Cumhuriyet Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilavet etti. Mısırlı Hafız Mahmut Tuhi, Hafız Ezzet Rashed ve Türkiye birincilerinden Türk Hafız Mustafa Özyılmaz, okuduğu Kur'an'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Programda hafızların eşsiz sesi, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Terme Belediyesi, Terme Sakarya Dershanesi ve Zaman Gazetesi Terme Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği programda vatandaşlara eşsiz bir Kur'an ziyafeti sunuldu. Kurra hafızların okudukları Kur'an ile Termelilerin gönüllerini fethettiklerini söyleyen Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, "Bizim milletimiz Yaratıcısına, Peygamberine ve Kitabına olan sevgisini Kur'an hatlarıyla, mevlitlerle, kasidelerle ifade ettiği gibi bunu Kurra Hafızların, mevlithanların sözleriyle de ifade etmiş. Ayrıca tasavvuf musikisiyle hitap etmiş. Bugün milletimizin sevgisini hafızlarımız, sesiyle tekrar dinledik. Rahmet ayı olan Kur'an ayı olan Ramazan'da bu tür faaliyetlerle kalben, zihnen Ramazan'ın ihtişamına yakışır bir program yaptık. Cenabı Hak bugün dinlediğimiz Kur'an hürmetine, Ramazan hürmetine kalplerimizi sevgiyle doldursun. Yüreklerimizi, gönüllerimizi genişletsin. Bizim birlik ve beraberliğimizi artırsın. Düşmanlarımıza fırsat vermesin, bu güzel günlerde bir araya geldiğimiz gibi bizleri sıkıntı ve mutlu günlerimizde bir arada tutsun." dedi.

Sakarya Dershanesi Müdürü Alparslan Selek de 11 ayın sultanı Ramazan ayında Terme'de dünyaca ünlü Kur'an hafızlarını buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Selek, "Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (SAV) Müslümanlara rehber bıraktığı emanet yüce Kur'an-ı Kerim ile mübarek kutlu sözleri. Hocalarımız sundukları Kur'an ziyafeti ile gönüllerimizi mest etti. 11 ayın sultanı Ramazan ayını huzur iklimini solukladık." şeklinde konuştu.

Programa katılan Nevzat Candan ise "Kur'an gönüllerimizin en güzel ilacı. Manevi huzur kaynağımız. Bize bu güzel günü yaşatan hocalarımıza Kur'an ziyafeti için Termeliler adına can-ı gönülden teşekkür ediyoruz." dedi. Program, yapılan dua ile son bulurken, hafızlara olan ilgi program sonrası çekilen hatıra fotoğrafları ile devam etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı