Genelkurmay Başkanlığı'ndan istifaya onay

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında devam ederken Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı'nın emeklilik isteğinin onaylandığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan istifaya onay
Genelkurmay Başkanlığı'ndan istifaya onay
GİRİŞ 01.08.2013 15:52 GÜNCELLEME 01.08.2013 17:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Genelkurmay, bunun Uludere'de 34 sivilin ölümü ile sonuçlanan olayla ilgisinin bulunmadığına da dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu üç generalin görevlerinden istifa ettikleri ve istifalarının Uludere olayı ile sürmekte olan bazı davalardan kaynaklandığına ilişkin iddiaların yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih DAMCI kendi isteği ile emeklilik talebinde bulunmuş, emeklilik isteği onaylanmıştır. Korgeneral DAMCI'nın emeklilik talebinin basında yer alan olaylar ile ilgisi bulunmamaktadır. Bir korgeneral dışında, Hava Kuvvetleri Komutanlığından emeklilik isteğinde bulunan başka general bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

KARARGAH'TA 'ÇOK GİZLİ' YAŞ TOPLANTISI 

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplandı. Toplantı nedeniyle Çakmak Salonu'nun askerlerin nöbet tuttuğu büyük kapısı üzerindeki dijital levhaya "Çok Gizli" yazıldı.

Başbakan Erdoğan, karargaha gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından karşılandı. YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, Çakmak Salonu'nda saat 10.30'da başladı. Toplantıya, Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Servet Yörük, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Donanma Komutan Vekili Koramiral Bülent Bostanoğlu katılıyor.

Toplantı öncesinde, TRT ve haber ajanslarının kısa süreli görüntü almasına izin verildi.

Şura'da terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınacak. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumları ile TSK'yı ilgilendiren diğer konular da toplantıda görüşülecek. YAŞ toplantısı, 3 Ağustos'ta sona erecek. Şura'da alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.

RAMAZAN AYI NEDENİYLE MASALARA İÇECEK KONULMADI

Çakmak Salonu'ndaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına Başbakan Erdoğan'ın yanı sıraGenelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel KomutanıOrgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Servet Yörük, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Donanma Komutan Vekili Koramiral Bülent Bostanoğlu katıldı.

Toplantıda Ramazan ayı nedeniyle geçen sene olduğu gibi masalarda herhangi bir içeceğin konulmaması dikkat çekti. YAŞ toplantısı, 3 Ağustos'ta sona erecek.

KAYNAK: AA, CİHAN
YORUMLAR 6
  • askim adali 10 yıl önce Şikayet Et
    defolsun gitsin çokta umrumdaydı. bunların askerlikten anladıkları halka siyaset yapmak zaten.defolsun gitsin. benim ordumda böyle generallerin yeri olmayacak bir düzenleme getirilmeli
    Cevapla
  • m.ömeroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin hayrına bir taş kaldırandan da Allah Razı olsun!!!. hilmi özkök paşa ne diyordu: "biz bu milletin iyiliği için duacıyız." paşam duanız kabul olmuş... bu milletin iyiliği için çalışan sivil ve asker vatan evlatları omuz omuza çalışıyorlar artık, el-hamdulillah! yorulan ya da dışarı da daha fazla para kazanacağını düşünen de emekli oluyor, onlara da hayırlı olsun diyoruz. darbe heveslileri de öküz altında buzağı arıyyorlar!!!
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 10 yıl önce Şikayet Et
    İÇECEK. Allahımıza şükürler olsun o günler geride kaldı,mübarek Ramazan ayının kıymetini iyi bilen ve saygı gösteren bir Başbakanımız ve komutanlarımız var artık,ne mutlu bizlere.Yüce Rabbimiz bizlere bu günleri gösterdi.İnşaallah en kısa sürede Mısırdaki,Suriyedeki kardeşlerimizede bu güzellikleri gösterir.
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    yaş. gözleri görmeyen kulakları duymayanlar acaba hiç duşunuyorlarmı eski yaş toplantılarında içeçeği bırakın içki konmadığı zamanlar neler oluyordu ,içki içmeyenler ordudan atılıyordu ,orduda namaz kılan ailesi örtünen olup olmadığı araştırılır bulunanlar derhal ordudan atılırdı
    Cevapla
  • hakan utku 10 yıl önce Şikayet Et
    emekli olmak istemiş. adam istifa etmemiş ki emekli olmak istemiş, boylelikle emekli maaşı alacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...