Türkiye'nin ilk hac kafilesi dualarla yola çıktı

Türkiye'nin çeşitli illerinden vatandaşlar İslam'ın 5 şartından biri olan hac farizasını yerine getirmek için yola çıktı. İlk kafile Muş'tan uğurlandı. Hacı adaylarının kimi heyacandan gözyaşlarını tutamadı.

Türkiye'nin ilk hac kafilesi dualarla yola çıktı
Türkiye'nin ilk hac kafilesi dualarla yola çıktı
GİRİŞ 12.09.2013 16:05 GÜNCELLEME 12.09.2013 19:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ilk hac kafilesi bugün Muş'tan yola çıktı. Muş ve Bitlisli toplam 206 hacı adayı, Muş Havalimanı'ndan direkt Medine'ye giderek hac farizasını yerine getirmeye başlayacak.

Hacı adayları için Muş Havalimanı'nda düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Recep Uzun, 2013 yılı hac sezonunun Muş'ta başladığını söyledi. Uzun, "İlk kafilemiz bugün yola çıkıyor. Diğer hacılarımız da diğer illerden değişik zamanda gidecekler." dedi.

MISIR VE SURİYE İÇİN DUA EDECEKLER

Hacı adaylarının oldukça heyecanlı olduklarını söyleyen İl Müftüsü Uzun, "Hacı adaylarımızın heyecanını Muşlu vatandaşlarımız ile birlikte paylaşıyoruz. Hacı adaylarımız mübarek topraklarda Mısır, Suriye ve Müslüman kardeşlerimizin yaşamış olduğu, diğer ülkelerde yaşanan sıkıntıların ve savaşların son bulması için dua edecekler. Ümidimiz o dur ki Cenab-ı Allah onların duasını kabul eder ve bu sıkıntılar son bulur. Ayrıca, ülkemizde yaşanan sıkıntıların son bulması için başlatılan çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması için de dua edecekler." diye konuştu.

Hacı adayı Murat Arslan ise "İslam'ın 5 şartından birini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidiyoruz. Sağlıklı ve durumu yerinde olan her Müslüman'ın gitmesi gereken bir yere gidiyoruz. Gidilen yer Peygamber Efendimiz'in (sas) gezdiği ve vahyin geldiği yerlerdir. Oralara gitmek ve onların yaşamış olduğu yerleri gezmek son derece gurur ve mutluluk verici bir durumdur." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Bora TUNCER 10 yıl önce Şikayet Et
    .... Rabbim gitmek isteyen herkese nasip etsin.. Bu arada ilk hac kafilesi dün itibarı ile Eskişehir'den bizim kafilemiz gitti..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Refah hakkında skandal açıklama
Son dakika: İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV açıklaması!