Polisin canını sıkan yasa! Yüzde 90'nı serbest..

PKK ve suç örgütlerinin önemli finans kaynaklarından biri olan sigara kaçakçılığına yönelik baskınlarda yakalananlardan yüzde 90'ının serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Denetimli Serbestlik Yasası'nın kaçakçıları cesaretlendirdiği ileri sürüldü.

Polisin canını sıkan yasa! Yüzde 90'nı serbest..
Polisin canını sıkan yasa! Yüzde 90'nı serbest..
GİRİŞ 28.09.2013 07:48 GÜNCELLEME 28.09.2013 15:53
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Polis, ülke çapında gümrük kaçağı sigara operasyonlarını sürdürürken yakalanan şüphelilerin serbest kalması verilen emekleri boşa çıkardı.

Bugün'ün haberine göre; KOM birimleri, bu yılın ilk 8 ayında düzenledikleri operasyonda 70 milyon paket kaçak sigara ele geçirdi. 2012'nin aynı dönemine göre gümrük kaçağı sigara yakalamaları yüzde 10, gözaltına alınan şüpheli sayısı ise yüzde 12 arttı.

2.6 MİLYARLIK ZARAR

8 bin 340 operasyonda 15 bin 856 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden sadece yüzde 10'u tutuklandı.5607 Sayılı Kanun'da yapılan son düzenleme ile sigara kaçakçılığının cezası 3 yıldan 6 yıla çıkartıldı. Buna karşın tutuklama oranlarının düşük gerçekleşmesinin suç örgütlerinin sigara kaçakçılığına yönelmesine yol açtığı öne sürüldü.

Yıllık 2.6 milyar liralık vergi kaybına neden olan sigara kaçakçılığı ile mücadelede "caydırıcı" cezaların önemine vurgu yapılıyor. Üst düzey bir polis müdürü, "Biz kaçakçıları yakalıyoruz ama adliyeler serbest bırakıyor. Öyle olunca da mücadeleci birimlerin morali bozuluyor" dedi.

Aynı gün tekrar yapıyor

Po­li­se gö­re, si­ga­ra ka­çak­çı­lı­ğın­dan ya­ka­la­nıp çı­ka­rıl­dı­ğı sav­cı­lık ya da mah­ke­me­ce ser­best bı­ra­kı­lan bir şüp­he­li ay­nı gün ya­sa­ dı­şı fa­ali­ye­te de­vam edi­yor. Ay­nı gün için­de hem po­lis hem de jan­dar­ma bas­kın­la­rın­da "mü­ker­re­r" ya­ka­la­nan si­ga­ra ka­çak­çı­la­rı­nın bu­lun­du­ğu öne sü­rül­dü.

YORUMLAR 23
  • HASAN UYGUN 10 yıl önce Şikayet Et
    yasa dedigin caydırıcı olmalıdır. güzel ülkem türkiye nin dünyadan farkı bizdeki yasaların suca teşvik etmesidir. buda içimize kadar ard niyetli kişilerin girdiginin göstergesidir.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    yasalar gerçekden çok esnek?..bırakın sigara kaçakcılığını şimdi diğer yasalarda zayıf... ....Adam taksimde yaktı yıktı kırdı döktü para cezası bile almadan serbest kalıyor?..tüküreyim böyle yasalara?...
    Cevapla
  • Murat Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Biraz indirim yapın . Bizde gidip kaçak almayalım. Zaten kaçak sigara boğaz yakıyor. para olmadığı için alıyoruz. Benzinin 5 tl olduğu ülkede kimse kaçak akaryakıt kullanmakla da suçlamasın kimseyi. Ne yapalım, itelim mi arabayı? Kimsede para PKK ya gidiyor trajedisi yaratmasın. Bu ülkede kimin eli kimin cebinde belli değil. PKK ya silah gönderen generaller gördü bu ülke. Açın Ergenekon mahkeme tutanaklarını okuyun. Ses kayıtları internete düştü. Herkes masum. Suçlu olan köşede tezgah açan kaçakçı ile açlıktan nefesi kokan keş.
    Cevapla
  • mfatihim 10 yıl önce Şikayet Et
    Polisin ve askerin sözü ile mi millet tutuklanacak?.... Hele hükümete söz söyleyenler öyle bir durum olsun da görelim vaveylanızı...Hey Allah'ım (c.c.) ne günlere kaldık...
    Cevapla
  • Libertas Infinitus 10 yıl önce Şikayet Et
    KARDEŞİM BU ZATEN YAŞANIYORDU!. Belki kaçakçılar için değilse bile hırsızlar için var olan bir durum! Poliste bilmem kaç kaydı var, belki üstüne kaç sabıkası var adam serbest! Serbest kalır kalmaz yine hırsızlık yapıyor nasılsa içeri gireceğim yolumu bulayım mantığıyla. Suçu kesin olmayan sabıkası şusu busu olmayan adam yeri geliyor aylarca yatıyor sonra tahliye sonra beraat, öbür tarafta sabıkası, polis kaydı olan hırsızlık yaptığına dair inandırıcı delil olan adam dışarıda!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı