İlker Başbuğ: Allah'a dua ediyoruz

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Silivri Cezaevi'nden bir mesajı var...

İlker Başbuğ: Allah'a dua ediyoruz
İlker Başbuğ: Allah'a dua ediyoruz
GİRİŞ 08.02.2014 07:19 GÜNCELLEME 08.02.2014 07:28
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Hürriyet'ten Tufan Türenç, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret etti ve orada yaşananları anlattı. 

"Her gece sağlığımızın bozulmaması ve sabaha sağlıklı uyanabilmemiz için Allah'a dua ediyoruz" diye açıklama yapan İlker Başbuğ'a göre 17 Aralık çok önemli bir tarih oldu, dedi.

İşte Başbuğ'un açıklamalarından satır başları: 

"17 Aralık çok önemli bir tarih oldu. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu buraya geldi. Benimle, Balanlı Paşa, Perinçek ve Özkan'la konuştu, önerisini izah etti. Hepimiz formülünü onayladık. Türkiye'de olağanüstü bir dönem var. Buradan olağan önlemlerle çıkılamaz. Onun için Feyzioğlu'nun önerileri olağanüstü bir yol. Yeniden yargılamadan kimse kaçmıyor. Ama yargılama adil olmalı. Çünkü herkes adil yargılama sonunda beraat edeceğine inanıyor. Yargılama adil olsun, tutuksuz olsun istiyoruz. Eğer eski iddianameler esas alınırsa yeniden yargılama da yarar sağlamaz."

"HASTALIK VE AF BİZİ YARALAR"

Paşa'ya hastalık ve yaş haddi nedeniyle bir tahliyenin söz konusu olabileceği anımsatıldı. Birden yüzündeki çizgiler sertleşiverdi:

"Bakın hastalık ve yaş nedeniyle tahliye edilmek bizi yaralar. Burada genç arkadaşlar var. Af da istemiyoruz. O da bizi yaralar. Ama gerçekten hasta olanlar var. Örneğin Levent Ersöz, Fatih Hilmioğlu ve başka hasta arkadaşların derhal ama derhal tahliye edilmeleri gerekir. Bizim için en onurlu yol yeniden yargılanmak ve beraat ederek suçsuzluğumuzun kanıtlanmasıdır."

SAĞLIKLI UYANABİLMEK

Paşa, avukatlarının zorlamasıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuş. Başvuralı 15 gün olmuş. "Eğer olumlu bir karar çıkarsa diğerleri için emsal olur. Onun için bunu önemli buluyorum" diyor. Cezaevinde yatıp da dışarıyı, sevdiklerini özlememek olanaksız. Paşa'yı üzmeyecek şekilde bunları sorduk. Biraz iç paralayıcı bir şekilde acı acı güldü, sonra özlemlerini şöyle açıkladı:

"Bakın burada en önemli olay sağlığınızı korumanızdır. Onun için her akşam sağlığımızın bozulmaması ve sabaha sağlıklı uyanabilmemiz için Allah'a dua ediyoruz. Bir de Bodrum'u, oradaki Meteor Plajı'nın denizini özlüyorum. Tabii ki ailemi, eşimi, çocuklarımı, yakınlarımı özlüyorum."

YORUMLAR 13
  • Kadıoğlu25 10 yıl önce Şikayet Et
    adalet herkese lazım . ama lav silahını boru diye göstermek, ağlama duvarında çok samimi bir şekilde fotoğraf çektirmek ve bunları yapanın bu ülkenin genelkurmay başkanı olması zaten yeterince delil değil midir. yeniden neyiniz yargılanacak, yeniden yargılanınca söyledikleriniz söylenmemiş mi kabul edilecek, nasıl olacak anlamadım. paralel yapıdan ne kadar rahatsız isek darbecilerden de o kadar rahatsızız ve darbecilerin yeri hapishanedir bu kadar basit.
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakma İlker Bey. Sen yahudi değil misin? Şimdi Allah diyorsun. İnandırıcı gelmiyorsun. Hele sen bir yat bakalım.
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    VARLIKTA ALLAAH'IBULMAK ÇOK ZORDUR. Görevdeyken bir kere bu millet sizi ve efratnızı islamı yaşarken veya savunurken görseydi şimdi, müslümanlar sizin için sokaklara dökülmüştü,sizi eğitenler ve yandaşlarınız sizi yalnız bıraktılar, islam ın insanları kaynaştırıcı sevici dost edici ve koruyucu özelliği bilseydiniz ona sarılır benimserdiniz.
    Cevapla
  • Nahit Pazarbaşı 10 yıl önce Şikayet Et
    Akıl yaşta değil BAŞTADIR..!!. Baştaki akıl,kudretli olduğu dönemlerde,, Hak çizgisine tabi olsaydı.o baştaki akıl isabet kaydederdi.Şimdiki yakarış,beyhudedir..!! ALLAH (C.C.) adamı güçlü dönemindede, güçsüz dönemindede dener.! Her ikisindede MÜSPETSENİZ,, ALLAH (C.C.) o kulunu kayırır ve selamete ulaştırır.!!!! Sayın Başbuğ..!
    Cevapla
  • Ruhi Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    PAŞA PAŞA YATARSIN. Cezanı çekeceksin ''Allah'' diyerek duygu sömürüsü yapmanın bir anlamı yok. Darbe, Hıçkırık duvarı, Lobi düşkünlüğü ile tam bir yeniçeri muamması oldun. 20 yıl'a yakındır içerde çürüyen Salih Mirzabeyoğlunun suçu ne idi ki? Onların can'ı yok mu? Vicdan muhakemesini millete ve bu ülkeye yaptıklarınızı düşünerek ele alın Devlete ve bu insanlara sömürü yaparak değil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...