Memurlar için 'Etik Rehberi' hazırlandı

Kamu Etik Kurulu, kamu çalışanları için 'Etik Rehberi' hazırladı. Rehberde çalışanların nasıl davranması gerektiği örneklerle açıklandı.

Memurlar için 'Etik Rehberi' hazırlandı
Memurlar için 'Etik Rehberi' hazırlandı
GİRİŞ 22.02.2014 09:20 GÜNCELLEME 22.02.2014 09:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kamu Etik Kurulu, kamuda çalışanlara ve yöneticilerine liyakat içerisinde görevlerini yapabilmek için altın öğütler verdi. Etik Kurul, 'etik rehberi' adıyla yayımladığı kitapçıkta çalışan ve yöneticilere, hayali olaylar üzerinden örnekler vererek "siz olsaydınız nasıl davranırdınız?" soruları yöneltti.

ETİK REHBERDEN ÖRNEKLER

Sınav komisyonunda görevli Emel Hanım, başvuru listesini incelediğinde, amcasının oğlunun da müracaatta bulunduğunu öğrenmiştir. Sınavdan önce arayan amcası kuzenine yardımcı olması için ricada bulunmaktadır. Emel Hanım nasıl hareket etmelidir?

Cevap: Durumu üstlerine bildirip sınav komisyon üyeliğinden çekilmelidir.

Yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olan belediye başkanının seçim kampanyasında afiş ve bayrakların itfaiye araçlarınca asılması doğru mudur?

Cevap: Kullanmaları etik değildir ve ayrıca yasalara da aykırıdır.

ETİK REHBERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 1
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Devleti temsil ediyorlar. Memurlar hata yapınca eleştiri,sinkaf devlete geliyor,İşini yapmayan ,yanlış yapan,su istimal yapan,İşe girmek için taklalar atanlar,kadro olunca bu maaşa bukardar diyor,kaytaran lardan hesap soracak Şikayet edeceğimiz merci YOK ,Amirim İnsiyetifinde, oda çoluk çocuu vra yazııkkkkkk diyor Olan vatandaşa göreve devam.Devlet iş vermez işin takipçisi olmalı,Çözüm? hepsi Sözleşmeli olmalı,amabu sıkar,(devlet= memur)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti