STV'nin Mahmud Efendi haberi yalanlandı

STV'nin "Mahmud Efendi Cemaati'nden" diye konuşturduğu kişinin, cemaatle hiçbir ilgisinin bulunmadığı ortaya çıktı. İsmail Ağa Cemaati'nden iddia ile ilgili açıklama geldi:

STV'nin Mahmud Efendi haberi yalanlandı
STV'nin Mahmud Efendi haberi yalanlandı
GİRİŞ 17.03.2014 16:47 GÜNCELLEME 17.03.2014 18:03
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Cemaat'in kanalı Samanyolu TV, İsmail Ağa Cemaati'yle ilgisi bulunmayan Adanalı işadamı İlyas Çalışkan isimli bir şahsı konuşturup, "Mahmud Efendi Cemaati'nden Başbakan'a tepki var" şeklinde haber yaptı. 

"MAHMUD EFENDİ CEMAATİNDEN BAŞBAKAN'A TEPKİ" DEDİLER

STV, İlyas Çalışkan'ın, Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e yönelik sözlerini eleştirmesini internet sitesinde 'Mahmud Efendi Cemaati'nden Başbakan'a tepki var' başlığıyla yayınladı. Çalışkan'ın kendisi ile röportaj yapan cemaat mensubu gazetecilere, İsmail Ağa Cemaati'nden olduğuna dair bir söz söylemediği ve kişisel görüşlerini açıkladığı öğrenildi.

"İSLAMİ, AHLAKİ VE İNSANİ DEĞİL"

Haber daha sonra İsmail Ağa Cemaati tarafından da yalanlandı. ismailaga.org.tr adresinden yapılan açıklamada, 'İlyas Çalışkan cemaatimizin önde gelen, tanınmış biri olmadığı gibi cemaatimize mensup biri dahi değildir' denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA

İsmail Ağa Cemaati'nden yapılan açıklama şöyle:

"16 Mart 2014 Pazar günü samanyoluhaber.com internet sitesinde "Mahmud Efendi Cemaatinden Başbakan'a tepki var" başlığı altında bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu haberde İsmailağa Cemaati'nin tanınmış isimlerinden olduğu, cemaatin önde gelen isimlerden olduğu ileri sürülen Adana'da yaşayan İlyas Çalışkan'ın sözleri öne çıkarılmıştır. Öncelikle belirtmek gerekir ki, İlyas Çalışkan cemaatimizin önde gelen, tanınmış biri olmadığı gibi cemaatimize mensup biri dahi değildir. Söz konusu herhangi bir vatandaşın (Adana'da yaşayan) şahsî fikirleri çarpıtılarak cemaatimize mâl edilmesi, cemaatimizin genel ve yaygın kanaatiymiş gibi gösterilmesi ve neticede Mahmud Efendi adının ve cemaatinin öne çıkartılarak sunulması hukukî olmadığı gibi ahlakî de değildir. Sonuç olarak, cemaat mensubu dahi olmayan bu şahsın cemaatimiz adına söylemiş gibi Efendi Hazretlerimiz adını da anarak yalan ve yanlış haber yapmak ve yayınlamak insanî olmadığı gibi İslâmî de değildir. Bu gerçeği kamuoyuyla paylaşmak gereği duyulmuştur."

HABERİ DEĞİŞTİRDİLER

Gülen Cemaatinin yayın organı samanyoluhaber.com hem İsmail Ağa Cemaati hem de Mahmud Efendi'ye bağlı olduğunu iddia ettikleri İlyas Çalışkan'ın yalanlaması üzerine haberini değiştirdi.

YORUMLAR 16
  • köksal T 10 yıl önce Şikayet Et
    UYANIN EY KARDEŞLERİM. “Kim Müslüman kardeşinin ayıbını örterse kıyamet günüde Allah’ta onun ayıbını örter. Kimde müslüman kardeşinin ayıbını açarsa Allah’ta onun ayıbını açıp evinin içinde bile rezil eder..” (Müslim)
    Cevapla
  • Bekir z. Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    yalancı çoban. Artık cemaat yalancı çobana döndü. Sonunda sürülerini kurtlar yedi. Bir takvim yaprağında okumuştum. Aynen şöyle yazıyordu ''Yalan söylemek önce yalan söyleyenin lehine gibi görünür. Ama daha sonra da sürekli aleyhine işler.'' Düşündüm ki gerçekten de öyle. Çünkü yalanın ortaya çıktığı zaman nolacak. Artık güveni kaybedeceksin hiç kimse sana artık güvenmez. olacak lehine gibi gözükecek yalanlar seni boğacak. Artık yalanlar içinde kendi kendilerini boğuyorlar.
    Cevapla
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    yerle bir. alçaklıkla paralel...
    Cevapla
  • Mavi Siyah 10 yıl önce Şikayet Et
    Ibretlik. Gecenlerde Cubbeli'nin Yigit Bulut ile sanirim Aralik 2010'da Haberturk'teki programini izlemistim. Hoca diyalog konusunu elestiyor. Muslaman kadin gayri muslim biriyle evlenemez diyor. Haber kaynagi olarak da malum gazeteyi gosteriyor. Gazetede hem imam nikahi hem kilise nikahi yaziyor! Hocaya montaj kaset yapmislar. Hoca diyor ki: Bunu yapanlar abdestli namazli gecinenler. Bana vaaz verme, reddiye yazma diyorlar! Allahin izniyle bunlar ortaya cikacak ve bunlarin 2 sene omru kaldi diyor!!!
    Cevapla
  • HAMİT EL SABAH 10 yıl önce Şikayet Et
    nasıl kandık.... bunca zaman nasıl gözümüzü boyamışlar nasılda damarlarımıza kadar girmişler biz bunu nasıl anlamadık...eeee ne demişler düşmez kalkmaz bir ALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber