Fırıncı: Başbakan'ın sesini duyunca içim yandı

Diyarbakır'daki mitingi izlediğini Said Nursi'nin talebesi Mehmet Fırıncı, hizmet için koşturmanın ne olduğunu bildiğini belirterek, Erdoğan'ın sesinin kısılması nedeniyle içinin yandığını söyledi.

GİRİŞ 28.03.2014 13:18 GÜNCELLEME 28.03.2014 13:40
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Fırıncı, Erdoğan ile ilgili bu duygusunu siyasi anlayan olursa da hakkını helal etmeyeceğini de özellikle vurguladı. Fırıncı, Nur Cemaati ile Fethullah Gülen'in yollarının ne zaman ayrıldığını açıkladı.

Fırıncı'nın açıklamaları şöyleydi: "1971'den sonra bir farklılık çıktı onunla. O daha ziyade genel İslami üslup içinde bir hizmet tarzını, Askeri Mahkeme'de muhakeme oldular merhum Bekir Berk Ağabey ile 54 kişi ile orada. Bir kısmı bir buçuk seneye mahkum oldu. Neticede, o mahkemeden sonra bir farklılık çıktı ortaya. Gittikçe o farklılık büyüdü. Bir müddet sonra Risale-i Nur'dan istifade etmeye başladı etrafındakiler. Onlara da Nurcu bize de Nurcu demeye başladılar. Bizim Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri'nin daha farklı bir yöntemle yani şunu diyeceğim, imam hakikatleri noktasında istifade edildi, hizmet prensipleri, düsturları tarafından oraya riayet edilmedi. Biz hakikaten şimdiye kadar sadece genel İslami hizmete, dün Demokrat Parti ondan sonra Adalet Parti şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi biz İslamiyet'e yaptığı hizmetten dolayı, İslam dünyasının gönlünü kazandığı için -, siyasi değil, gönülden. Tayyip Erdoğan'ın da siyasi maksatla davrandığını zannetmiyorum. İnsan kendini bu kadar harap eder mi. Bu sesini duyunca içim yandı. Her şeyini feda eden birisi. Biz de bu yolun yolcusu olduk biraz, ne demek olduğunu hissediyoruz, kusura bakılmasın, Bu açıklamamı siyasi kabul ederlerse hakkımı helal etmem."

Said-i Nursi'nin öğrencilerinden Mehmet Fırıncı bu açıklamaları A Haber'de katıldığı Kadraj programında yaptı.

YORUMLAR 21
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Zeki Alperen’e(1): Sus da bilgiç sansılar. Bilgiç olmak için daracığında bilgi, muhakeme yürütmek için akıl, hadiseleri kavramak için zekaya ihtiyaç vardır. Bunlar olmayınca kişi işkembe-i Kübra atıcısı olur. İstiklal Harbi'nin planlayıcı Padişah'tır. Lozan'da İngilizle anlaşan ise malum paşalardır. Bediüzzaman bir din adamıdır. Siyasetçi değildir. 1919'da Anadolu direnişine Hutvat-ı Sitte ile destek verince İngiliz İşgal Komutanı görüldüğü yerde vur emri vermişti. Bunun üzerine TBMM'nin dikkatini çeken Bediüzzaman Ankara'ya davet edildi ve direnişe destek oldu. Eserleri iman konulu dini eserlerdir. Kur'an'ın 4 esası, tevhid, nübüvvet, adalet ve haşri öğretir. Apo NATO'nun güdümündeki derin devletin adamıdır. PKK'lı militanların internete düşen ses kayıtlarında ne deniyordu? “Ya komutan şu İHA'larını çek” ti değil mi.
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Zeki Alperen’e(2): O istiklalin ve ittihadın mimarıdır, ya siz?. 1980’lerde Sovyetleri çökertme operasyonu başlarken, yeni düşman icad edilmeliydi. O da Büyük İsrail’e hizmet edecek İslam düşmanlığı oldu. Bunun için bölge ülkelerin dini ve ırki azınlıklar kullanılarak kaosa sürüklenip parçalanmasıdır.(Yinon Planı) Derin veletlerimizin de dahil olduğu batı savunma ittifakı vazife aldı..28 Şubat’ta beri bu fitne kullanarak Türkiye ve bölge meşgul ediliyor. Bediüzzaman ittihad-ı İslam’ı bu zamanın birinci farz vazifesi bilirdi. Gerekçesi vde istiklalin korunması ve hariçten gelecek dinsizliğe set çekmekti. Alevi açılım, barış süreci ve azınlıkların tanınması bu ittihadın eseridir. Bu esnada ulusalcıları, Kemalistler, halkçılar, kara baronlar ve paralel devlet, o planın askeri oldular. Kur’an onlar için “çeşitli gruplardan oluşmuş ve şuracıkta bozguna uğrayacak derme çatma bir ordudur.”(38/11). Daha yazayım zekan alır mı? Bize fecr-i sadıka yürüyoruz.
    Cevapla
  • DOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    ZEKİ ALPEREN. sen sanırım kurduğun hayalin, kalbinde ki misalin ifadelerini açıklıyorsun. ismini zikrettiğin şahsın ayağındaki ayakkabısına dahi laf edebilcek insanın öncelikle ve katii suretle aynaya bakması gerekmektedir. yaşadıkları ve çektiklerini bilenlere ve yazanlara danış, okumayı bilmiyorsan izleyerek yanlışını gör. herkes haddinin sınırlarını bilsin lütfen
    Cevapla
  • zeki alperen 10 yıl önce Şikayet Et
    SÖYLESEM İNANIRMISINIZ? BİLMEM..!. İster inanın isterseniz inanmayın. Bitlisli Sait efendi o zaman ki İngilizlerin ve USA'lıların Türkiye Cumhurriyeti üzerindeki en 100 Yıllık planı dahilin de ki Apo gibi, AĞLAYAN ADAMIN tıpkısının aynısından başka bir şey değildir. Öyle ki sadece kolları ve misyonları değişik ama icat olundukları yer bir iken, iplerini ellerinde tutanlar bir iken ve aynı merkezlerden idare olunur iken en kötüsü ise emelleri yani nihai hdefleri T.C. DEVLETİNİN MÜTEMADİYEN İNGİLİZLERİN VE USA'LILARIN BOYUNDURUĞUNDAN ÇIKMAMASI İÇİN KURULMUŞ ÖRGÜTLERİN BAŞLARIDIR. Filmi tam seyredin sonuçlalrına bakıverin de filmin başına tekrar dönün o zaman çok iyi anlarsınız. Türkiye de böyle. Mısır da başka, Pakistan da başka. Ama çıkış noktaları aynı hizmet ettikleri odaklar aynı. Sömürünün modern hali. Direkt değil endirekt. Net değil hem çelişkili dumanlı havalar. Elinle değil, içerdekilerin elini kullanmak.
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Lider var, lidercik var. Demokraside liderlerin güç kaynağı millettir. Bazı liderlerin gücü oy toplamı kadar. Bazıları ise her bir oyun ittifakına mazhardır. İttifakta şahs-i manevi var. Uhuvvet’te olduğu gibi üç tane 1’i yan yana koyarsan 111 eder toplarsan 3 eder. Böylece biri büyük rakamın lideri diğeri küçük rakamın. Yani biri lider biri lidercik. İttifaktaki gücün sırrı budur. Lider de kuldur. Ahzab 11. ayetinde Hendek Savaşı’ndaki müminlerin sıkıntılı halini hatırlatılarak düşman önünde imtihana çekildiklerini hatırlatır.Bakara 214’e göre ise sıkıntılar sebebinin Allah’ın yardımını talep içindir. Cevap: “Haberiniz olsun Allah’ın yardımı yakındır.” Herkes ilahi yardıma talip olacak ki, İzacae Nusrullahi ve fethüye mazhar olsun. Necon-Siyonist ve paralel yapı saldırıyor.Allah bize yeter demeli ve görevini yapıp oy vermeli. Sonra inayet-i Rabbani talep edilmeli. Ses kısılabilir, ama inayet-i Rabbani asla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır