Gezi eyleminde Türk bayrağı gerginliği

Samsun'da Gezi olaylarının 1. yıldönümünde düzenlenen yürüyüşte TGB'li gençlerin Türk bayrağı açmak istemesi gerginliğe neden oldu.

Gezi eyleminde Türk bayrağı gerginliği
Gezi eyleminde Türk bayrağı gerginliği
GİRİŞ 31.05.2014 22:05 GÜNCELLEME 31.05.2014 22:05

Geçen yıl İstanbul'da yaşanan Gezi olaylarının yıl dönümünde Samsun'da Emek ve Anma Platformu adı altında toplanan siyasi partiler ve STK'lar yürüyüş düzenledi. İlkadım ilçesinde bulunan DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan gruplar arasında bulunan Türkiye Gençlik Birliği Samsun Şubesi üyeleri, yürüyüş başlarken Türk bayrağı açmak istedi.

Platforma katılan bazı grupların Türk bayrağı açılmasına tepki göstermesi üzerine TGB ile karşı çıkanlar arasında kısa gerginlik yaşandı. Kısa süren kargaşadan sonra gruplar ellerinde pankartlarla DSİ önünden Uğur Mumcu Parkı'na yürüdüler.

Yürüyüş sonrasında Emek ve Anma Platformu katılımcıları adına basın açıklaması yapan KESK Samsun Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, "31 Mayıs 2013'te gelişen tepki ve itirazlar Türkiye'nin dört bir yanına dalga dalga yayılan halk direnişine dönüştü. Tüm ülkeye yayılan direniş sadece Gezi Parkı'nı değil, bütün bir ülkeyi sermayenin talanına açan, yıllardır emek ve demokrasi düşmanlığının bayraktarlığını yapan, tüm özgürlük ve demokrasi alanlarını daraltanlara karşı halkın yükselen tepkisinin ifadesi oldu" dedi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sonrasında toplanan gruplar düzenledikleri müzik dinletisi sonrası olaysız şekilde dağıldılar.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim