Kızılay'dan Filistinlilere su yardımı

Türk Kızılayı, okullara sığınan Filistinliler'e her gün 700 metreküp temiz içme suyu sağlıyor.

Kızılay'dan Filistinlilere su yardımı
Kızılay'dan Filistinlilere su yardımı
GİRİŞ 31.07.2014 13:23 GÜNCELLEME 31.07.2014 13:23

Türk Kızılayı, İsrail'in saldırıları nedeniyle okullara sığınan Gazzeliler'e her gün 700 metreküp temiz içme suyu sağlıyor.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'deki insani krizin bilançosunun her geçen saniye büyüdüğü ifade edildi.

Çatışmaların sürmesi sonucunda bölgedeki acil ihtiyaçların da arttığına işaret edilen açıklamada, Gazze'de gıda, ilaç ve tıbbi malzeme ulaştırarak yaraları sarmaya çalışan Türk Kızılayının hayati bir konuda daha ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadığı belirtildi.

Çatışmalardan kaçarak okullara sığınan binlerce Filistinli'nin temiz içme suyunun da Türk Kızılayı ekiplerince karşılandığı bildirilen açıklamada, "Rafah'taki 10 okulun her birine günlük 70'er metreküp temiz içme suyu sağlanıyor. Türk Kızılayı ekipleri günlük toplam 700 metreküp suyun dağıtımını kendi elleriyle gerçekleştiriyor. Zor şartlarla mücadele eden Filistinliler, bu önemli destek sayesinde zor günlerinde hayata tutunuyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, 2009'da yaşanan benzer durumun ardından Gazze'ye yönelik kapsamlı insani yardım çalışması gerçekleştiren Türk Kızılayının, bölgenin alt yapısını yeniden inşa ederek 250 bin Filistinli'nin temiz içme suyuna kavuşmasını sağladığı da hatırlatıldı.

Öte yandan, Gazze'ye yönelik çalışmalara Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu'nun başkanlık yaptığı bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi
Yüzde 500 yetmedi! İmamoğlu’nun ilk işi İstanbul’da suya zam