Yalova'da beklenen oldu!

Yalova’da su sıkıntısına çare olarak mahalle bazında 08.00 ile 20.00 saatleri arasında kesintiler yapılıyor.

Yalova'da beklenen oldu!
Yalova'da beklenen oldu!
GİRİŞ 09.09.2014 08:22 GÜNCELLEME 09.09.2014 08:33
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Vatandaşlar ise SMS ile alınan tedbirler ve kesintiler hakkında bilgilendiriliyor.
Yaz boyunca su sıkıntısı çeken ve Yalova’ya içme suyu temin eden ve 3 günlük suyu kalan Gökçedere Barajı’nda su seviyesinin son demlerini yaşadığı bu günlerde, kente mahalle bazında su veriliyor. Yalova Belediyesi, şehri 3 gruba ayırarak, mahalle bazında su kesintileri uyguluyor.

Yalova Belediyesi yetkilileri, Yeşil Körfez Su Birliği tarafından belediyeye yapılan bilgilendirmeye göre bölgelere göre 3 gün arayla su kesintileri yapıyor. 

Öte yandan Kurtköy Deresi’nden ve açılan sondaj kuyularından alınan suyun ise Gökçedere Barajı’na 10 Eylül tarihine kadar bağlanacağı bildirildi. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz tarafından yapılan açıklamada baraja kadar olan boru bağlantılarının gerçekleştiği, su pompaları temininin beklendiği bildirildi.

Yapılacak bağlantının baraja takviyede bulunacağı ancak bunun kalıcı bir çözüm olmayacağı bildirildi. Ömer Nergiz, normal şartlarda Yalova'nın 36 saat yetecek suyu bulunduğunu, yaptıkları kesinti ile bu süreci 4 güne çıkardıklarını söyledi.

Bu arada yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Yalova'ya sıkıntı olmadığı günlerde Gökçedere Barajı'nrdan kente saniyede bin metreküp su pompalanıyordu. Kuraklık nedeniyle bu miktar saniyede 500 metreküpe düştü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • mehmet adam 9 yıl önce Şikayet Et
    Suyunu Koru, israf etme .... Yozgat'ta da 15 gündür sular 2-3 günde bir ve 1-2 saat akıyor ancak. Üstelik belediyede AKP'den . Kuraklığa karşı önlem almazsak malesef bu illerin sayısı artacak.
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    yağmur yağmaması doğal bir durum. Ama CHP'belediyesinin su havzalarını ayarlayamaması kendi eksikliğidir. e sayın Muharrem İNCE ye oy verenler hesapta sorabilmelidirler.
    Cevapla
  • Samet Ergül 9 yıl önce Şikayet Et
    15-16 milyonluk şehir istanbulda böyle bir sıkıntı beklenirken. 100 bin nüfuslu Yalova yetersiz alt yapı çalışmaları sebebiyle suyu bitti :) bir yanda 15 milyonluk İstanbul, kuraklığa rağmen hala suyu akıyor ve bir yanda 100 bin nüfuslu mahalle ayarında Yalova şehrinin suyu bitti. Her şehrin kendi seçimi, İzmir chp ile mutlu Yalova chp ile mutlu ;)
    Cevapla
  • THR 9 yıl önce Şikayet Et
    chp zihniyeti. işte hep chp zihniyeti 2 önceden belli değil miydi neden önlem alınmadı! kuraklığa mahkum ettiler koca şehri!
    Cevapla
  • Kamil CANDAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Küfür zihniyeti ve CHP belediyesine Allah'ın en hafif cezası! Allah bu zihniyetten bizleri korusun!. Ne ederseniz onu bulursunuz ancak Yalova'daki Mü'min kardeşlerime acıyorum. Bu zihniyete karşı Allah sabırlarını artırsın ! Bu zihniyet Camiyi gazino yapan din düşmanlarıdır. Bakara 114. Allah’ın mescitlerinde onun adının anılmasını yasak eden ve onların yıkılması için çalışandan kim daha zalimdir. Böyleleri oralara (eğer girerlerse) ancak korka korka girebilmelidirler. Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük bir azap vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi