İstanbul'un yeni Valisi Vasip Şahin kimdir?

İstanbul'un yeni Valisi Vasip Şahin bürokraside çok tecrübeli bir isim olarak biliniyor.

İstanbul'un yeni Valisi Vasip Şahin kimdir?
İstanbul'un yeni Valisi Vasip Şahin kimdir?
GİRİŞ 16.09.2014 10:42 GÜNCELLEME 16.09.2014 10:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

1986'da kaymakam olarak devlet adamlığı görevine adım atan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 2008'de İller İdaresi Genel Müdürü oldu. 2010'da ise bir dönem Vali Yardımcılığı görevinde bulunduğu Düzce'ye Vali olarak atandı.

İşte Vasip Şahin'in başarı hikayesi...

1964 yılı Bayburt doğumlu olan Vasip Şahin, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1986 yılı Haziran ayında Erzincan'da kaymakam adayı olarak göreve başladı. 1987 yılında bir yıl süre ile İngiltere'de inceleme ve araştırmalarda bulundu. Daha sonra sırasıyla; Kastamonu - Küre, Malatya - Pütürge ilçelerinde kaymakamlık, Muş Vali Yardımcılığı, Bolu - Mudurnu, Ankara - Kızılcahamam ilçelerinde kaymakamlık ve Düzce'de Vali Yardımcılığı yaptı.

2003 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görevde bulunan Şahin, Eylül 2005 - Ağustos 2008 tarihleri arasında İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı, 5 Ağustos 2008 tarihinden itibaren ise İller İdaresi Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Şahin, 2010'un Mayıs ayında bir dönem Vali Yardımcılığı görevinde bulunduğu Düzce'ye Vali olarak atandı, 3 Ağustos 2012'de ise Malatya Valisi oldu. Şahin, bugün yayınlanan yeni kararname ile İstanbul Valisi olarak atandı. Vasip Şahin evli ve üç çocuk babasıdır.

İLK YORUMU: BEKLEMİYORDUM

Valiler Kararnamesi ile Malatya Valiliğinden İstanbul Valiliğine atanan Vasip Şahin, "İstanbul biliyorsunuz Türkiye'nin değil, dünyanın çok önemli şehirlerinden birisi ve dünya başkenti. Dolayısıyla, İstanbul'un o ağır yükünün omuzlarımıza verileceğini doğrusu beklemiyordum" dedi.

Valilik makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahin, atama kararının, kendisi, ülke, Malatya ve İstanbul için hayırlı olmasını diledi.

Temennisinin, İstanbul'da ellerinden gelen imkanlarla en iyi şekilde hizmet edebilmek olduğunu belirten Şahin, "Cenabı Hakk mahcup etmesin. Bu takdirlerde bulunan Sayın İçişleri Bakanımıza, hükümetimizin çok değerli üyelerine, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza, bu noktada desteklerinden ve bize vermiş oldukları bu görevden dolayı, onlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah onlara karşı da milletimize ve İstanbullulara karşı da mahcup olmayız" diye konuştu.

Şahin, öncelikle Malatyalılara ve Malatya halkına çok teşekkür etmek istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Buradaki görev sürem boyunca her an yanımda oldular. Yapıcı eleştirileriyle, takdirleriyle, destekleriyle hep yanımda oldular. Ben, gerçekten, yüreğimi burada, Malatya'da bırakarak ayrılacağım. İnşallah Malatya'ya çok daha güzel hizmet eden insanlar gelecektir. Bizden sonra gelen valimiz de gayretli ve tecrübeli bir insan. İnşallah Malatya, hak ettiği hizmetin daha fazlasına ulaşacaktır ama dediğim gibi Malatya'da kalbimin en azından bir parçasını bırakmış oldum. Bütün Malatyalılara, sizin aracılığınızla özellikle teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini diliyorum. Malatya, hem bulunduğu konum itibarıyla hem yetiştirmiş olduğu insan yapısı itibarıyla gerçekten övünülecek bir şehir, hemşehrisi olunmakla gurur duyulacak bir şehir. Dolayısıyla, ben Malatya'ya her anlamda teşekkür ediyorum."

''BEKLEMİYORDUM''

Bir gazetecinin, atama kararıyla ilgili "Siz, böyle bir şey bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine Şahin, böyle bir karar beklemediğini ifade ederek, "İstanbul biliyorsunuz Türkiye'nin değil, dünyanın çok önemli şehirlerinden birisi ve dünya başkenti. Dolayısıyla İstanbul'un o ağır yükünün omuzlarımıza verileceğini doğrusu beklemiyordum ama dediğim gibi, büyüklerimizin takdiri. Onlara şükranlarımı arz ediyorum. Allah bizleri mahcup etmesin, yardımcımız olsun. İnşallah büyüklerimizin desteği, İstanbulluların desteğiyle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 8
  • fatih derman 9 yıl önce Şikayet Et
    Normal.... Önümüzdeki dönemlerde Bayburt'lu siyaset ve devlet adamlarının yıldızı hep parlayacak. Bu memleketin insanı maneviyat dolu ve samimi. Vatanperver. Bu vakte kadar hep 2. adam oldular. %83 ile seçimlerde rekor kırarak artık 1. adam olmayı hak ettiler.
    Cevapla
  • sebtan taş 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH EMSALİNİ ÇOK EYLESİN. Tam 2 senedir tanıyorum .Allah tan korkan Maneviyatı yüksek malatya nın sevgilisi bir insandır ALLAH yardımcısı olsun YOLU AÇIK OLSUN
    Cevapla
  • İSMAİL BÜYÜKYILDIZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Başarıların devamı dileği ile................ Sayın valimize yeni görevlerinde üstün başarılar dilerim.Allah yar ve yardımcısı olsun....
    Cevapla
  • İRFAN SADIKOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc.HEMŞEHRİMİZİN BAŞARILARINI ARTTIRSIN. bir bayburtlu olarak böyle bir ağır görevin hemşehrimizi tevdi edilmesi bizleride ziyadesi ile mutlu etmiştir. valimize başarılar diler tüm istanbul halkına hayırlara vesile olmasını dilerim.
    Cevapla
  • Ahmet Kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    istanbul'un idaresi. mevcut kanun ve anayasa ve düzenlemeler İstanbul gibi bir dünyanın yönetilmesi için yeterli değil, basit bir misal anadoluda nüfusu 500 bin olan bir şehrin 5 devlet hastanesi 1 üniversitesi 1 havaalanı fabrikası ormanı ıvırı zıvırı herşeyi var. oysaki İstanbul en ufak ilçesi bile anadoludaki bir vilayet gibidir.. öyle ise istanbulun her ilçesi bir il kadar önem ve değer verilmeli yatırım yapılmalı bağcıların nüfusu 750 bin acaba kaç devlet hastanesi var sadece 1 tane... ankara yıllarca istanbulu cezalandırdı.. bu anlayışın artık dönüşmesi lazım. İstanbul bir Anadolu şehri yönetilir gibi yönetilmez... yönetilmemelidir... vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...