Türkiye'ye yeni patriotlar İspanya'dan

İspanya Savunma Bakanı Morenes, NATO programı çerçevesinde Türkiye'ye patriot füze bataryası ve asker göndereceklerini açıkladı

Türkiye'ye yeni patriotlar İspanya'dan
Türkiye'ye yeni patriotlar İspanya'dan
GİRİŞ 18.09.2014 00:15 GÜNCELLEME 18.09.2014 01:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes, Meclis Savunma Komisyonu'na verdiği bilgide, NATO mekanizması çerçevesinde Irak ve Suriye sınırlarından gelebilecek olası hava saldırısı veya balistik füze gibi tehditlere karşı sivil halkı korumak için Türkiye'ye patriot füze bataryası göndereceklerini açıkladı.

4-5 Eylül'de Galler'de yapılan NATO Zirvesi'nde, NATO'nun Türkiye'deki çalışmalarının da programladığını belirten Bakan Morenes, bu kapsamda İspanya'nın 6 patriot füze bataryası ve 130 askerini Türkiye'ye göndereceğini söyledi.

Türkiye'nin 2012'deki talebi üzerine başlayan NATO misyonu kapsamında görev yapan Hollanda'nın 2015 Ocak'ta buradaki misyonunu tamamlaması sonrasında yerine geçecek olan İspanya'nın, yaklaşık 1 yıldır ABD ve Almanya'nın benzer askeri birlikleriyle işbirliği yaptığı da kaydedildi.

Suriye'den Türkiye'ye yönelik saldırı tehdidi kapsamında NATO'nun Türkiye'yi koruma çabalarını desteklemek üzere Hollanda'ya ait patriot hava savunma sistemi 26 Ocak 2013'te Adana'da konuşlanmıştı. İlk etapta bir yıllığına gönderilen savunma sistemi ve 250 askerden oluşan birliğin görev süresi, Türkiye'nin talebi doğrultusunda geçen sene Hollanda hükümeti tarafından bir yıl uzatılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • GeceYarisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Serkan Demirel'e. Arkadasim sen daha roket ile fuze arasindaki farki bilmiyorsun. Roket sapanla atilan tas gibidir. Atildiktan sonra Allah vere nereye isterse oraya gider. Kisa menzillidir. Fuze ise yakit ile calisir , uzun menzillidir ve atildiktan sonra karadan kontrol edilip nereye gidecegi belirlenebilir. Turkiye'nin ne fuzesi ne de fuze yapacak teknolojisi vardir. Ayrica bu sehitliklik mehitlik geciniz bu kavramlari. 2014 yilindayiz, sen cihat yapip sehit olacam diye beklerken biri gelir uzerine basar fuzeyi gorursun roket ile fuze arasindaki farki.
    Cevapla
  • muharrem yağlı 9 yıl önce Şikayet Et
    serkan kardeş ne olursa olsun. biz kendi topraklarımızı koruyabilmeliyiz. buda başkasında patriot füzeleri alarak değil kendi gücümüz var diyerek olur.
    Cevapla
  • serkan demirel 9 yıl önce Şikayet Et
    Fahri aydın kardeşime bir vatandaş olarak cevap. Roketsanın geliştirdiği kısa ve orta menzilli füzelerinden bir habersin galiba fahri kardeşim ayrıca dünyanın en zengin 20 ülkesinden biri olan Türkiyede bu tür hava savunma silahlarının olmayacağını düşünmek bile şahsen bana çok mantıksızca geliyor Türk silahlı kuvvetlerimize güvenelim kaldıki bu silahların bizde olmayışı bizi ne küçültür nede korkutur bizler müslüman bir milletiz şehitlik mertebesine ulaşmak her Türkün ulaşmak istediği en güzel mertebedir ALLAH c.c. bize keşke öyle ölüm nasip etse AMİN
    Cevapla
  • revaha 9 yıl önce Şikayet Et
    /////////. Aslında bu kendi düşüncem ; askerin moralide her daim yüksek tutulmalı ve bunun için en iyi çözüm mehter takımı ,, bi hücum marşı çal bakalım türkün önünden kim geçebiliyo .. mehter takımı ordu içinde aktif edilmeli tekrardan
    Cevapla
  • fahri aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    YETKİLİLER UYUYOR MU?????. zaman cok az,ülkemizin gerekirse yemeyip içmeyip füze sistemleri geliştirmesi gerek.savunma bakanı her akşam şunu kendine sormalı, bu gün füze çalışmalarında ne yaptım.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak