Ülkücüler ile zabıta arasında bıçaklı kavga

Tokat'ta zabıta ile ülkü ocakları üyeleri arasında bıçaklı kavga çıktı.

Ülkücüler ile zabıta arasında bıçaklı kavga
Ülkücüler ile zabıta arasında bıçaklı kavga
GİRİŞ 24.09.2014 21:33 GÜNCELLEME 24.09.2014 21:33

Tokat'ın Erbaa ilçesinde belediye, MHP ilçe Başkanı Namık Ateşli'nin işlettiği ancak şirketin belediyeye olan borçları sebebiyle kaldırmak istediği reklam panoları yüzünden zabıta ile ülkü ocakları üyeleri arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada iki kişi yaralandı.

Olay, ilçe merkezi belediye binası önünde yaşandı. Yerel seçimde MHP'den AK Partiye geçen Erbaa Belediyesi, MHP ilçe başkanı Namık Ateşli tarafından işletilen ve iddiaya göre 3 ay önce şirketin belediyeye olan borçlarını ödememesi üzerine sözleşmesi feshedilmesine karşın izinsiz işletilen reklam panolarına bugün müdahale etmek istedi. Ancak belediye gödevlilerinin üzerinde Erbaa Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın 'Kurban derileriniz Erbaa Ülkü Ocağına' yazılı reklamı indirilmek istenmesi üzerine MHP İlçe başkanının oğlu Saltuk Buğra Ateşli tepki gösterdi.

Yaşanan tepkinin büyümesi üzerine olay yerine Ülkü Ocakları mensubu kişiler geldi. Her iki grup arasında başlayan tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada Zabıta Müdürü Nurhan Şahin'in burnu kırılırken, belediyede görevli şoför Cafer Özübek'de bacağından bıçaklandı. Kavga olay yerine gelen polis tarafından güçlükle önlenebildi. Kavgada yaralananlar ilçe devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

"POLİS YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI"

Polis olay sonrası belediye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Olayın duyulmasının ardından MHP il başkanı Fatih Demirkol ile Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan Erbaa'ya giderken, AK Partililer ise belediye önünde toplandı. Grubun dağılmasını isteyen Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Yıldırım, "Merak etmeyin arkadaşlarımız sahipsiz değildir. Devletimiz, hükümetimiz gerekli tedbirleri almaktadır. Ben tekrar buraya gelerek bize vermiş olduğunuz destek için teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Namık Ateşli’nin firmasına ait olan bilboardların belediyeye olan borcunu ödemediği gerekçesiyle sözleşmenin fesih edildiğini söyledi. Buna rağmen bilboardlara yeni reklamlar konulduğunu belirten Başkan Yıldırım, "Bu sabah zabıta müdürümüze talimat verdik, bunların kaldırılmasını bu malzemelerin bizim olduğunu ilan ettik. Ama Ülkü Ocaklarının kurban toplama reklamları varmış. Kendi ticari faaliyetlerinden kaynaklanan bu gerginliği sanki 'Erbaa Belediyesi Ülkü Ocaklarının kurban toplama kampanyasına karşıymış' gibi algılattırarak bize karşı cephe oluşturmaya çalışıyor. MHP'li kardeşlerimizle aramıza bir problem sokmaya çalışılıyor. Kamuoyunu ve kendi parti tabanını yanıltmakla beraber maalesef yıllarca beraber yürümüş olduğu arkadaşlarını 'ülkü ocaklarına saldırı varmış' gibi buraya çağırdılar ve nihayetinde zabıta müdürümüzün burnu kırıldı ve bir belediye çalışanımız bacağından bıçaklandı. Biz zorbalıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.'' dedi.

Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan ise reklam bilboardlarının kaldırılması ile ilgili yasal sürecin devam ettiğini ve mahkemenin bu yönde kararı olmadığını söyleyerek, “Reklamların kaldırılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Çıkan olayla ilgili polis soruşturma başlatırken olayla gözaltı işlemi yapılmadığı öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması