Baba Korkmaz: Oğlumuzla gurur duyuyoruz

Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasının 4. duruşmasında kamera görüntüleri izlendi.

Baba Korkmaz: Oğlumuzla gurur duyuyoruz
Baba Korkmaz: Oğlumuzla gurur duyuyoruz
GİRİŞ 09.10.2014 14:19 GÜNCELLEME 09.10.2014 14:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın 4. duruşmasında Adli Tıp Genel Kurul raporu okundu.

Raporda, Ali İsmail Korkmaz hakkında düzenlenmiş adli ve tıbbi veriler tekrar değerlendirildiğinde, düzenlenmiş adli tahkikat dosyasının tetkiki sonucunda zehirlenmeye dair klinik tablodan bahsedilmediği, zehirlenerek öldüğünün tıbbi bir delilinin olmadığı belirtildi.

Korkmaz'ın ölümünün genel bedensel travmalara bağlı kemik kırıkları ile yumuşak doku zedelenmesi, beyin kanaması ve sonrasında oluşan komplikasyonlar sonucu meydana geldiğinin vurgulandığı raporda, "Kişinin darp olayına bağlı yaralanmasıyla ölümü arasında illiyet bağı olduğu, kişinin kendinde mevcut kalp damar ve kapak hastalığı nedeniyle ilaç kullandığı, kullanılan ilaçların darp eylemi sonucunda beyin kanamasını kolaylaştırıcı ve artırıcı olduğu yönünde karar alınmasına oy birliğiyle karar verildi" ifadeleri yer aldı.

Olaya ilişkin görüntülerin iyileştirilmesi ve silme işleminin yapılıp yapılmadığının anlaşılması için TÜBİTAK'a gönderilen görüntülere ait raporun okunmasına geçildi.

Baba Korkmaz: Oğlumuzla gurur duyuyoruz

Tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut "Görüntüdeki şahıs benim. Ancak bu raporu kesinlikle kabul etmiyorum. Ben şahsı sadece kovaladım, kovalıyor olmam ve orada bulunmam darp ettiğim anlamına gelmez" diyerek kendisini savundu.

Tutuksuz sanık polis memuru Hüseyin Engin, "Bu şahıs bana benziyor, konuyla alakalı soruşturma Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığında devam ediyor. Beşik otele gitmiştim ancak okunan raporda belirtilen diyaloğu kabul etmiyorum" dedi.

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, söz alarak görüntülerdeki kişinin kardeşi olduğunu, görüntülerden tanıdığını söyledi.

Kamera görüntülerinin izlenmesine geçildiği sırada Ali İsmail Korkmaz'ın annesi, babası ve ağabeyi gözyaşları içinde salondan ayrıldı. Baba Şahap Korkmaz, "Bizim başımız dik oğlumuzla gurur duyuyoruz" diyerek bağırdı.

Görüntülerin izlenmesinin ardından duruşmaya ara verildi.

Bu arada, sabah Adliye önünde yaşanan arbede sırasında gözaltına alınan 5 kişi serbest bırakıldı. Adliye'nin bahçesinde bekleyen gruplar sloganlar atarak, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesine destek verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Dilek NİMET 9 yıl önce Şikayet Et
    ELİN MAHKUM. öyle demen gerekir tabi sayın baba korkmaz .sizin gibilerde çocuk yetiştiriyor , sabahlara kadar ders çalışıp ülkesine hizmet etmek isteyen gençleride bir baba yetiştiriyor aradaki yüzlerce farkı bulamayana aşk olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...