SGK borç sorgulama ve SGK borcu yoktur belgesi

Çalışanlar ve işverenler için SGK borç bilgisi ve borcu yoktur belgesi alımı oldukça önem taşımaktadır. Bu sorgulamalar nasıl yapılır?

SGK borç sorgulama ve SGK borcu yoktur belgesi
SGK borç sorgulama ve SGK borcu yoktur belgesi
GİRİŞ 26.10.2014 17:46 GÜNCELLEME 27.10.2014 00:36

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlar ve işverenler için online olarak pek çok hizmet sunmaktadır. Bu online işlemler arasında SGK borç sorgulama ve SGK borcu yoktur belgesi alımı da yer almaktadır. Çalışanlar için SGK borç sorgulama büyük önem taşırken, işverenler için ise borcu yoktur belgesi alımı önemli bir işlemdir.

SGK borç sorgulama

SGK'nın internet üzerinden sunduğu hizmetlerden biri olan borç sorgulama hizmeti, çalışanlar için büyük önem taşımaktadır. Sigortalı olarak çalışan kişiler borç sorgulama hizmeti sayesinde iş yerlerinden ne kadar alacakları olduğunu kolaylıkla öğrenebilirler. Borç sorgulama işlemini yapmak için tek yapılması gereken https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresine girerek gerekli kimlik bilgileriyle giriş yapmak ve SGK borç sorgulama işlemini gerçekleştirmek.

SGK borcu yoktur belgesi nasıl alınır?

SGK tarafından verilen borcu yoktur belgesini işverenler ve iş yeri sahipleri internet üzerinden kolaylıkla alabilirler. Ayrıca bu sayfa sayesinde SGK üzerinden çalışanlarına olan borçlarını da sorgulayabilirler işverenler. İşveren kurum ve kişiler için oldukça önem taşıyan borcu yoktur belgesini almak için tek yapmaları gereken https://uyg.sgk.gov.tr/EBorcuYoktur5510/amp/loginldap adresinde şifreleri ve kullanıcı adları ile giriş yapmak ve SGK borç sorgulayarak, SGK borcu yoktur belgesini almak. Ayrıca bu sayfa sayesinde hangi aylarda ne kadar prim ödediğinizi ve brüt kazancınızı da öğrenebilir, yıllık bazda bunları kontrol edebilirsiniz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...