Öğrenciler faciayı kıl payı atlattı- İZLE

Bursa’da, Özlüce Anadolu Lisesi’nin istinat duvarı aşırı yağmurlardan dolayı çöktü.

GİRİŞ 31.10.2014 04:43 GÜNCELLEME 31.10.2014 11:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Öğrenciler büyük panik yaşarken, bir süre sonra okulun tatil edildiği açıklandı.

Olay, merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi Şanlı Cadde üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 4 sene önce yaptırılan okulun istinat duvarının yıkılmaya yüz tuttuğunu gören okul idarecileri gerekli yerlere başvuruda bulundu. Veliler, Bursa Cumhuriyet Başsacılığı’na dilekçe vererek tehlike arz eden duvarın sağlamlaştırılmasını istedi.

Bu duruma rağmen duvar düzeltilmeyincebugün korkulan oldu. Aşırı yağmurdan dolayı saat 11.20 sıralarında okulun istinat duvarı çöktü. Gürültü sebebiyle öğrenciler büyük panik yaşarken, okulun tatil edildiği öğrenildi.

Öte yandan duvarın yarısının çöktüğü ve geri kalan kısmın hala tehlike arz ettiği görüldü. Okul idaresi duvarın etrafında gerekli tedbirleri olurken, çökme esnasında etrafta kimsenin olmaması muhtemel bir faciayı önledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • CVP: Milletin Ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah için bir yanlışa da yanlış deyin. Belli ki ortada bir hata var ki duvar yıkılmış. Allah korusun belki altında (1) çocuk kalacaktı. O zaman da proje doğru olsa ne yazar. Kimi savunuyorsun? Gerçi yıkılmak duvarın fıtratında vardır!! İnsana dayanma er geç ölür, Ağaca dayanma er geç kurur, Duvara dayanma mutlaka yıkılır. Bir tek Hakka dayan.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben de öyle dedim zaten, yanlışa yanlış dedim, doğruya da doğru dedim. Mühendisin hatasını işçiye yüklemedim.
    Cevapla
  • TOKİ DENETİMSİZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Hantal projeleri denetim imkansız kılınca böyle manzaralar karşımıza çıkmaktadır. Bu yıkılan duvar toki tarafından yapılmış denetimi yetersiz projelerden. Toki çok güzel projelere imza atmasına rağmen denetim yetersizliği nedeniyle bütün güzelliğini yitiriyor.
    Cevapla
  • esra 9 yıl önce Şikayet Et
    bizde madenci çocuğuyuz her gün korka korka gönderiyoruz babamızı bunlar son bulsun artık yeter yanan canlar
    Cevapla
  • Eren 9 yıl önce Şikayet Et
    Piyasanın içindeki arkadaşlar onaylayacaktır ki: o duvar ya bir seçime, ya bir bakan veya başbakan ziyaretine/toplu açılışa veya benzer bir duruma YETİŞTİRİLMESİ için taşeron firmaya çok büyük baskılar yapılmıştır muhtemelen. Türkiye'de malzeme çalma, kalitesiz malzeme kullanma gibi durumlar zaten herkesin malumu. Etrafınızda bu şekilde aceleyle bitirilen çok ama çok sayıda okul, hastane, köprü, yol vb var. Rabbim cümlemizi korusun. O'ndan başka sahibimiz yok.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış düşünüyorsun. Duruma bakılırsa kalıp ve beton sağlamlığı ile işçilik düzgün görünüyor. Projelendirme hatası var. O ya da bu şekilde projelendirilmiş olması farklı zaman gerektirmez. İstinat duvarının yüksekliğe göre taban dar görünüyor. Taban plağı daha geniş olmalıydı, nervürlerle de desteklenmeliydi
    Cevapla
  • kerem buyukdeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapan da kendine muhendis diyor, kontrol mekanizmasinin olmadigi, calismadigi ulkemizde bir cok yetki verilir. iste ikinci maden ocagi, daha dun okudum polisler bir genci dovup iskence edip sen esmersin hirsizsin diye, eee o kadar yetki verirsen olacagi budur.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Polisin hangi yetkisi fazla söyler misin? Sen esmersin hırsızsın diyebileceği bir yetkisi mi var polisin? Yanlış, yanlıştır. Kim yaparsa da öder
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    nerde okudun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü