Kapıkule'de 12 kilometrelik kuyruk

Bulgaristan'ın Lesovo Gümrük Kapısı'nda TIR'ların X-Ray taramasından geçirilmesi nedeniyle Kapıkule'de 10 kilometrelik kuyruk oluştu.

Kapıkule'de 12 kilometrelik kuyruk
Kapıkule'de 12 kilometrelik kuyruk
GİRİŞ 06.11.2014 17:59 GÜNCELLEME 06.11.2014 17:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bulgaristan polisin geçen hafta sonu Lesovo Sınır Kapısı’nda düzenlediği yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından başlatılan X-Ray uygulaması TIR geçişlerini olumsuz etkiledi. Her aracın X-Ray taramasından geçirilmesi sonucu işlemler uzarken, Bulgaristan’a çıkış yapmak isteyen araçlar yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluşturdu.

Hamzabeyli gümrüğünde beklemek istemeyen TIR sürücüleri ise Kapıkule Sınır Kapısı’nı tercih etmeye başladı. Bu nedenle Kapıkule’de kısa sürede yoğunluk oluşurken, çıkış yapmak için bekleyen TIR araçların uzunluğu 12 kilometreyi aştı.

Sabah saatlerinde kuyruğa girmesine rağmen saatlerdir ilerleyemediğini ifade eden Mustafa Şahin, operasyondan başlatılan uygulamanın işlemlerin süresini uzattığını söyledi. Şahin, “Sabah 08.00 gibi geldim, saat 15.00 oldu hala kuyrukta bekliyorum. Bulgar tarafında rüşvet operasyonu oldu. O nedenle işlemlerde yavaşladı. Biz normalde Hamzabeyli tarafından gidiyorduk ama orada işlemler yavaş olunca bu kez Kapıkule’ye geldim. Ama bu orada kuyruk çok uzun. Çıkış yapmak için bekliyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • kars36 9 yıl önce Şikayet Et
    komsi rüsvet ekspress kontrol yok.yesinler sizin AB
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak