Suriye'deki iç savaş

Halep'e bağlı Nubul ve Zehra köylerinde çıkan çatışmalarda yaralanan rejim askerlerinin, Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Afrin ilçesindeki hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi

Suriye'deki iç savaş
Suriye'deki iç savaş
GİRİŞ 24.11.2014 22:07 GÜNCELLEME 24.11.2014 22:07

Halep'in kuzeyindeki Nubul ve Zehra köyleri çevresinde, silahlı muhaliflerle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Halep'i kuşatmak isteyen Esed'e bağlı birlikler, yaklaşık 2 aydır muhaliflerin denetimindeki Handarat ve Sifat bölgelerine ağır silahlarla saldırıyor. İslami Cephe destekli kentteki diğer silahlı gruplar ise rejime karşı direnç gösteriyor.

Nusra Cephesi ile Suriye'deki muhalif silahlı gruplardan Mücahitler Ordusu (Ceyşu'l Mücahidin) ise rejimin kuşatmasını hafifletmek amacıyla Halep'in kuzeyinde rejim destekçilerin yaşadığı Nubul ve Zehra köylerine tank ve ağır silahlarla saldırdı. Çatışmalarda, Hizbullah destekli rejim güçleri ağır kayıp verdi. Esed güçleri ise Nubul ve Zehra köyüne havadan destek sağladı. Yerel kaynaklar, silahlı muhaliflerin saldırılarında yaralanan Şam yönetimine bağlı askerlerin Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Halep'e bağlı Afrin ilçesindeki hastanelerde tedavi altına alındığı ifade etti.

Bu arada muhaliflerin, kentin kuzeyindeki Şeyh Nacar Sanayi Bölgesi'ne yönelik saldırıda, rejime ait birçok tank ve karargahı imha ettiği öğrenildi.

Halep bölgesindeki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Cuvd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhaliflerin, Esed'in Handarat ve Sifat bölgesindeki saldırılarını hafifletmek amacıyla Nubul ve Zehra köylerine saldırdığını söyledi.

Muhalif grupların, rejime ait önemli mevzileri kontrolü altına aldığını vurgulayan Cuvd, bölgedeki saldırılarda çok sayıda rejim askerinin öldüğünü ve esir aldığını dile getirdi.

MASAR Press ajansı da Nubul ve Zehra köylerinde yaralanan rejim askerinin Kürtlerin yoğunlukta yaşandığı Afrin ilçesindeki hastanelerde tedavi altına alındığını duyurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor