Yargıtay ve Danıştay'a seçilen yeni isimler

HSYK, Yargıtay'a seçilen 144, Danıştay'a seçilen 33 üyenin isimlerini açıkladı.

Yargıtay ve Danıştay'a seçilen yeni isimler
Yargıtay ve Danıştay'a seçilen yeni isimler
GİRİŞ 15.12.2014 17:00 GÜNCELLEME 16.12.2014 00:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), kamuoyunda yargı paketi olarak bilinen düzenlemeyle Yargıtay'a seçilen 144, Danıştay'a seçilen 33 üyenin ismini açıkladı.

Kamuoyunda yeni yargı paketi olarak bilinen 6572 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un yürürlüğe girmesinin ardından, Yargıtay ve Danıştay üyeleri ilgili yasalarda öngörülen şartları taşıyanlar arasından HSYK Genel Kurulunca seçim yapıldı.

Yargıtay, için yeni 129 üyenin yanı sıra Yargıtay'dan emeklilik nedeniyle boş bulunan 15 üyelik kadrosu HSYK'ya bildirildi.

DANIŞTAY'A 9 İSİM ATADI

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilgili kanun gereği Danıştay üyelerini seçtiği bildirildi.

Buna göre Erdoğan, Danıştay üyeliklerine, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü Ali Ürker, Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü eski 1. Hukuk Müşaviri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Hukuk Dairesi Başkanı Fatih Mehmet Alkış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlker Sert, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü İsmail Kalender, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Ballı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eski Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç, Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ Genel Müdürü Osman Tural, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Taha Erdinç Bülbül ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Zeynep Kenan'ı seçti.

HSYK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA:

Yargıtay Üyeliği Seçimine ilişkin HSYK'dan yapılan açıklamada; "Yargıtayda boş bulunan 15 (onbeş) üyelik kadrosu ile 02/12/2014 tarih ve 6572 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla ihdas edilen 129 (yüzyirmidokuz) üyelik kadrosuna Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunun 15/12/2014 tarihli toplantısında seçim yapılmıştır.

 Yargıtay Üyeliğine seçilen meslektaşlarımıza başarılar diler, yeni görevlerinin ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz." denildi.

YENİ SEÇİLEN YARGITAY ÜYELERİNİN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Dürüst çalışsınlar yeter..Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti.
    Cevapla
  • KONYALI 9 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    allah vatan millet ve devlet yolunda hayırlı çalışmalar yapmalarını nasip etsin ve yollarını açık etsin.sebep olanlardan da allah razı olsun. ülkenin bu kadrolara ihtiyacı var. işte şimdi şeriatın kestiği parmak acımayacak.hadi bakalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti