İzmir'de TMMOB eylemi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği üyesi bir grup, yeni torba yasa tasarısı hakkında Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde basın açıklaması yaptı

İzmir'de TMMOB eylemi
İzmir'de TMMOB eylemi
GİRİŞ 16.12.2014 20:04 GÜNCELLEME 16.12.2014 20:04

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir Temsilcliği üyesi bir grup, yeni torba yasa tasarısı hakkında basın açıklaması yaptı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan grup, slogan atarak cadde üzerinde yürüdü. Cadde girişinde grup adına açıklama yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın, hükümetin yapmak istediği yasal düzenlemelerle, mühendis ve mimarların örgütlülüğünü dağıtmayı, gür sesini kesmeyi istediğini savundu.

Torba Yasa içine konulan maddelerle kentsel rant projelerinin hızlandırılması ve merkezileştirilmesinin amaçlandığını savunan Yalçın, "TMMOB kuruluşundan bugünlere dek oluşturduğu demokratik mevzileri koruyacaktır. Toplumsal muhalefet güçleriyle birlikte eşit, özgür, demokratik, halkının refah, barış ve kardeşlik içinde yaşadığı, gericiliğin alt edildiği yeni bir Türkiye mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" dedi.

Grup açıklama sonrası dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı