Mekansal planlama süreci elektronik ortama taşınıyor

Ccedil;evre ve Şehircilik Bakanlığı, mekansal planlama sürecini elektronik ortama taşıyacak.

Mekansal planlama süreci elektronik ortama taşınıyor
Mekansal planlama süreci elektronik ortama taşınıyor
GİRİŞ 20.12.2014 11:27 GÜNCELLEME 20.12.2014 11:27

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, mekansal planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca işletilecek bir sistemde sunulması, güncellenmesi, üretilmesi ve saklanması amacıyla "e-Plan Otomasyonu Projesi" başlatıldı.

Plan işlem numarası alınmasıyla başlayan süreç, e-plan otomasyonu yazılımının geliştirilmesi, pilot uygulama ve sistemin ülke geneline yaygınlaştırılmasıyla devam edecek.

Böylece her ölçekte mekansal planların standartlara uygun sayısal üretimi, kontrolü ve onayı için süreç ve mekanizmaların tasarlanması sağlanacak. Mevcut planlar uyumlaştırılarak sisteme dahil edilecek ve yeni planlama çalışmaları sistemle bütünleşmiş şekilde yapılacak.

Ayrıca sistemi kullanacak teknik personele en üst seviyede eğitimler verilecek, çalıştay ve seminerler düzenlenecek.

" 17 bin 130 plana sistem üzerinden numara verildi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "e-Plan Otomasyonu Projesi" kapsamında ilk olarak 1 Haziran 2014 itibarıyla plan işlem numarası uygulamasının devreye alındığını ve bugüne kadar 17 bin 130 plana sistem üzerinden numara verildiğini bildirdi.

Güllüce, "e-plan otomasyonuyla ülke genelinde, tek standartla plan üretimi gerçekleştirilecek, tüm planlar internet ortamından paylaşılarak aleniyet ilkesi sağlanacak, şehirlerin etkin yönetimi için mekansal planların takip edilmesi, izlenebilmesi sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Coğrafi bilgi sistemi ortamında hazırlanan sorgulanabilir planlarla daha doğru kararlar alınacağını vurgulayan Güllüce, "e-Dönüşüm Türkiye Projesi'nin başlıca hedeflerinden biri olan, vatandaşların bilgi ve iletişim teknolojileri yardımıyla, kamusal alandaki karar alma süreçlerine katılımı sağlanacak" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır