Kubilay'ın şehit edilişinin 84. yılı

Başbakan Davutoğlu: "Cumhuriyetimiz, kuruluşundan bu yana birçok benzer provokasyona maruz kalmış, ancak aziz milletimizin sağduyusu ve aklıselimiyle bu tahrikler asla makes bulmamıştır"

Kubilay'ın şehit edilişinin 84. yılı
Kubilay'ın şehit edilişinin 84. yılı
GİRİŞ 23.12.2014 22:25 GÜNCELLEME 23.12.2014 22:25

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kubilay'ın şehit edilişinin 84. yılına ilişkin, "Cumhuriyetimiz, kuruluşundan bu yana birçok benzer provokasyona maruz kalmış, ancak aziz milletimizin sağduyusu ve aklıselimiyle bu tahrikler asla makes bulmamıştır" ifadesini kullandı.

Davutoğlu'nun Kubilay'ın şehit edilişinin 84. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, Menemen Olayının, yakın tarihin üzücü ve dokunaklı olaylarından birisi olduğunu belirtti.

"Birlik ve beraberliğimize, Cumhuriyetimizin gelecek ideallerine karşı gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı milletçe unutmadık, unutmayacağız" şeklindeki görüşünü paylaşan Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimiz, kuruluşundan bu yana birçok benzer provokasyona maruz kalmış, ancak aziz milletimizin sağduyusu ve aklıselimiyle bu tahrikler asla makes bulmamıştır.

İnanıyorum ki geçmişte bütün karanlık girişimlere karşı bütünlüğünü, sağduyusunu muhafaza eden milletimiz, bundan sonra da her türlü tahriki boşa çıkaracak, her türlü provokasyona, her türlü badireye karşı göğsünü siper etmeye devam edecektir. 84 yıl önce Menemen'de meydana gelen bu menfur hadiseyi, bir kez daha kınıyor, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı ve bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Milletçe hepimizi derinden üzen bu gibi acı olayların bir daha yaşanmaması temennilerimle Cumhuriyet tarihimize 'Menemen Olayı' olarak geçen saldırıyı bir kez daha esefle anıyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez