Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

Ccedil;evre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ortofoto Projesi ile afet yönetiminin ihtiyaç duyduğu temel verilerin hizmete sunulacağını, bina envanterinin elde edileceğini, afet sigortalanma oranlarının görülebileceğini, kıyılardaki kaçak yapılaşmaların ve binalardaki kaçak katların takip edileceğini bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:
Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:
GİRİŞ 26.12.2014 12:41 GÜNCELLEME 26.12.2014 12:41

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Ortofoto Projesi kapsamına alınan 40 bin kilometrekare alanda yüksek çözünürlüklü ortofoto üretimi yapıldığını belirtti.

Ortofoto Projesi'nin Türkiye’de bir ilk olduğuna, dünyada da sayılı projeler arasında yer aldığına dikkati çeken Güllüce, ''Bu çalışmalar, ülkemizdeki yatırım yer seçimlerinin, daha hızlı ve sağlıklı yapılmasını sağlayarak, yatırım sürecinin kısalmasına katkıda bulunacaktır'' ifadesini kullandı.

Karar destek süreçlerinin etkinliğinin ve verimliliğinin arttırılması açısından da Coğrafi Bilgi Sistemleri Portalı’nın büyük önem taşıdığını belirten Güllüce, şunları kaydetti:

''Ortofoto Projesi ile afet yönetiminin ihtiyaç duyduğu temel veriler hizmete sunulacak, ülkenin bina envanteri elde edilecek, kentlerin mahalle mahalle afet sigortalanma oranları görülebilecek, afet sonrasında hak sahipleri, DASK tarafından hızlı bir şekilde belirlenecek. Kıyılardaki kaçak yapılaşmalar takip edilebilecek, kentlerde binalarda kaçak katlar otomatik olarak saptanabilecek. ''

Vatandaş tarafından erişim sağlanabilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı web sayfası üzerinden Bakanlık mekansal verilerinin sunulacağı ifade edilen açıklamada, vatandaşların portal üzerinde parsel sorgulama, riskli yapı sorgulama, plan sorgulama verilerine erişebileceği bildirildi.''

Açıklamada, coğrafi bilgi kullanan diğer kurum ve kuruluşların verilere kolaylıkla ulaşabildiği ''ATLAS'' uygulamasının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca geliştirildiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi