Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 95. yıl dönümü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Milli mücadelenin yol haritasını belirleyen adım olan Gazi Mustafa Kemal'in 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelişi, milletimizin istikbali adına önemli bir dönüm noktasıdır'' dedi.

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 95. yıl dönümü
Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 95. yıl dönümü
GİRİŞ 27.12.2014 16:55 GÜNCELLEME 27.12.2014 16:55

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun Atatürk'ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladığı bildirildi.

Davutoğlu, mesajında, milli mücadelenin yol haritasını belirleyen adım olan Gazi Mustafa Kemal'in 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelişinin, Türk milletinin istikbali adına önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Bu hadiseyle Ankara'nın Kurtuluş Savaşı'nın karargahı olduğunu, destansı mücadelenin yönetildiği merkez haline geldiğini ifade eden Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

''Ankara, aziz milletimizin sarsılmaz iradesinin, azim ve kararlılığının en güzel tezahürü olan Türkiye Büyük Millet Meclisine ev sahipliği yapmış, akabinde Cumhuriyetimizin başkenti olmuştur. Bu günü idrak etmenin onuruyla, Gazi Mustafa Kemal ve Heyet-i Temsiliye üyelerini, Ankara’ya gelişlerinin yıl dönümünde saygıyla anıyor, başta Ankaralılar olmak üzere bütün vatandaşlarımızı en içten muhabbetlerimle selamlıyorum.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber