Yurtta kış

Balıkesir'i İzmir'e bağlayan karayolu, Çanakçı mevkisinde tekrar başlayan yoğun kar yağışı ve kayan tırlar yüzünden halen ulaşıma kapalı bulunuyor

Yurtta kış
Yurtta kış
GİRİŞ 31.12.2014 16:39 GÜNCELLEME 31.12.2014 16:39

Balıkesir-İzmir karayolunda, Çanakçı mevkisinde tekrar başlayan yoğun kar yağışı ve bazı tırların kayması nedeniyle halen ulaşım sağlanamıyor. Kilometrelerce uzunluğa ulaşan araç kuyruğunda bekleyen sürücülerin bir bölümü, Edremit-Ayvalık-Dikili güzergahından İzmir'e ulaşmak için istikametini değiştirdi.

Bölgede dün öğleden sonra başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı, özellikle Balıkesir-İzmir karayolunda ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Balıkesir'in büyük bölümünde kar yağışı kesildi. Kenti İzmir'e bağlayan karayolunun Çanakçı mevkisinde ise yoğun kar yağışı yeniden başladı. Ekiplerin açtığı bölümler, kısa sürelerde rüzgarın etkisiyle karla tekrar kapanıyor.

Yoğun kar yağışıyla bölgede kayan çok sayıda tır ve kamyon, diğer araçlara geçit vermiyor. Trafik ekipleri, Çanakçı'ya kadar bazı noktalarda aldığı önlemlerle sürücüleri geri çeviriyor.

Balıkesir-İzmir karayolunda ulaşımın sağlanamaması nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Giderek araç sayısı artan kuyrukta bekleyenlerin bir bölümü, trafik polislerinin de yönlendirmesiyle Edremit-Ayvalık-Dikili güzergahından İzmir'e ulaşmak için yolunu değiştirdi.

Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde halen birçok otobüs sürücüsü, İzmir yolunun açılmasını bekliyor. Bazı otobüslerin sürücüleri de Edremit yolunu tercih ederek yola çıktı.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü yetkilileri, Balıkesir-İzmir karayolunun ne zaman açılacağını yönelik kesin bilgi vermelerinin mümkün olmadığını belirterek, bu güzergahı kullanacakların kesinlikle yola çıkmamalarını istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı