Peker'den muhalefete sert şehit tepkisi

Sultanahmet'te 1 polisin şehit olduğu canlı bomba saldırısını yorumlayan Sedat Peker, muhalefet partilerini sert bir dille eleştirdi.

Peker'den muhalefete sert şehit tepkisi
Peker'den muhalefete sert şehit tepkisi
GİRİŞ 07.01.2015 11:34 GÜNCELLEME 07.01.2015 11:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Muhalefet partilerini güvenlik reformlarına karşı çıkarak DHKP-C gibi terör örgütlerini şımarttığını savunan Sedat Peker; Sultanahmet'te dün yaşanan canlı bomba saldırısına zemin hazırlayan olaylarla ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ MUHALEFET ŞIMARTTI"

'Muhalefet partileri, hükümetin güvenlik reformlarına karşı çıkarak terör örgütlerini şımarttı' tespitinde bulunan Peker, "Muhalefet partileri sadece hükümeti zorda bırakmak için çıkarılan güvenlik yasalarına karşı durarak, teröristlerin şımarmasını sağlıyorlar. Bir taraftan polisin eli kolu bağlı deyip oy devşirmeye çalışırken, diğer taraftan bu tip örgütlere karşı çıkarılan maddeleri, Anayasa Mahkemesi'ne götürerek kendilerince kurnazlık yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Ülkemizde birçok şey normale dönmeye başlamışken, son günlerde sokakların karışması, cinayetlerin olması, polislerin DHKP-C örgütü tarafından şehit edilmesi sadece peş peşe tesadüfen gelişen olaylar diye bizler tarafından algılanırsa bence büyük bir yanılgıya düşmüş oluruz." diyen Peker, saldırıyı üstlenen DHKP-C örgütünün, Suriye tarafından yönlendirildiğini, sokaktaki çocukların dahi bilmekte olduğunu tespitinde bulundu.

"BERKİN ELVAN'I GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYENLER ŞEHİT KARAMANOĞLU'NA VEFASIZLIK YAPTI"

Berkin Elvan için de Allah'tan rahmet dileyen Peker, "Berkin Elvan'ın kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucunda vefat etmesini gündemden düşürmeyenler, aynı ilgiyi DHKP-C terör örgütü tarafından şehit edilen Burak Can Karamanoğlu'na göstermediler" eleştirisinde bulundu.

BURAK CAN'IN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ, AİLESİNE EV ALDI

19 yaşında Burak Can Karamanoğlu'nun Okmeydanı'nda örgüt üyelerince şehit edilmesini hatırlatan Peker, Karamanoğlu'nun ailesine yapmayı planladığı taziye ziyaretini, devlet kanadından gelen 'Onların istediği ortalığı karıştırmak, lütfen bu oyuna alet olmayın' uyarısı ile iptal ettiğini de aktardı.

"Devletimizin isteği bizim için her şeyden önemli olduğundan bu ziyareti iptal ettim." diyen Peker, Karamanoğlu'nun ailesine bir daire alma hayalini de gerçekleştirdiği bilgisini de ilk kez paylaştı.

Peker, "Burak Can'ın son hayalini gerçekleştirmenin bana düşeceğine inandığım için saygıdeğer babasını tekrardan arayarak, eğer kabul ederseniz şehit kardeşimiz Burak Can'ın adına size bir ev almak isterim, bizde sizin evladınız sayılırız dediğim için ve de ısrarlı bir şekilde üstelemem sonucu saygıdeğer babası bu isteğimi kabul etti. Hiç değilse şehit kardeşimizin hayalini gerçekleştirebildim." dedi.

MHP'YE SERT KARAMANOĞLU ELEŞTİRİSİ

Sedat Peker; Burakcan Karamanoğlu'nun cenazesine katılan binlerce insan bozkurt işareti yaparken MHP'nin "Karamanoğlu'nun bizimle ilgisi yok" diye açıklama yaparak vefasızlık örneği sergilediğini savundu.

Peker, "Yani her zamanki gibi ne ölüye, ne diriye, ne de cezaevindekilere sahip çıkmama geleneğini devam ettirmişlerdir. Bunun üzerine AK Parti, şehit Burak Can kardeşimize sahip çıkıp, ismini basında devamlı dillendirince, hem şehitin ailesinin hem arkadaşlarının hem de hemşerilerinin bir anda sempatilerini kazandılar. Şimdi bunu yazarak stratejik hatalarını yüzlerine vurduğum için yine beni AK Parti'ye çalışmakla suçlayacaklar. Ancak bu kadar basit stratejik hataları neden yaptıklarıyla ilgili kendileriyle yüzleşmeye yine gitmeyecekler." dedi.

Burakcan'ın son hayalini gerçekleştirmenin sevincini yaşarken şehit polis haberiyle üzüntüye gömüldüğünü aktaran Peker, şehit polisin ailesine, meslektaşlarına, Türk milletine başsağlığı dileklerini iletti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Said Bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    Sol terör örgütünün Esed deccali tarafından kullanılıyor detayını gözden kaçırmayalım. Sedat Peker de adamın dibi.
    Cevapla
  • r4bia 9 yıl önce Şikayet Et
    Kişi ameliyle beraberdir.Önceden ne yapmışsa veya sonradan ne yapacaksa o kişiyle ALLAH arasındadır bu yaptığı iyilik taktire şayandır helal olsun.
    Cevapla
  • Tkyrkyyldz 9 yıl önce Şikayet Et
    Dogruya dogru, egriye egri Dogrudan Allaha baglilik bu iste ..
    Cevapla
  • mguney 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylemiş
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    sadat peker ALLAHINA gurban olayım adamın dibisi mhpde senin kadar kaç yürekli adam var vesallam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı