"Mini mini bir kuş donmuştu pencereme konmuştu" fotoğraf yarışması

Afyonkarahisar'da "Mini mini bir kuş donmuştu pencereme konmuştu" isimli hayvanları koruma amaçlı fotoğraf yarışması düzenlenecek.

"Mini mini bir kuş donmuştu pencereme konmuştu" fotoğraf yarışması
"Mini mini bir kuş donmuştu pencereme konmuştu" fotoğraf yarışması
GİRİŞ 15.01.2015 17:26 GÜNCELLEME 15.01.2015 17:26

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, yaptığı açıklamada, kış aylarında soğuk ve karlı hava koşulları, sokak hayvanları ve yaban hayvanlarının beslenme ve yaşam şartlarının güçleşmesine neden olduğunu belirterek, her tarafın karla kaplı olduğu günlerde yollara yem bulmak için binlerce kuşun konduğunu gördüklerini kaydetti.

İl genelindeki ilkokullardan öğrencilerin katılabileceği, ilkokul çocuklarında sevgi, merhamet duyguları ve hayvanları koruma bilinci oluşturmanın temel amaç olduğunu belirten Kuşcu, "Mini mini bir kuş donmuştu pencereme konmuştu" isimli hayvanları koruma amaçlı fotoğraf yarışması düzenlendiğini ifade etti.

Projenin Sinanpaşa Kınık İlkokulu Müdürü Yusuf Akay'a ait olup ortakları arasında Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sinanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kınık İlkokulu Müdürlüğü, AKÜ Hayvan Hakları Topluluğu, AFHAYDER ve Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Kurucular Kurulu bulunduğu bildirildi.

Yaban hayvanlarının kış şartlarında yemlenmesi sonrasında bunlara ait çekecekleri fotoğraflarla öğrenciler 1 Ocak- 31 Mart arasında yarışmaya katılabilecek.

Fotoğrafların "miniminibirkusprojesi@gmail.com" adresine e-posta ile gönderilmesi ile yarışmaya katılım sağlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı